Politisk dyst på Roskilde Tekniske Skole

Folketingskandidaterne Morten Dahlin (V), Kaare Dybvad (A), Zenia Stampe (B) samt Merete Dea Larsen (O) krydsede klinger foran 250 elever på Roskilde Tekniske Skole.

Folketingskandidaterne Morten Dahlin (V), Kaare Dybvad (A), Zenia Stampe (B) samt Merete Dea Larsen (O) krydsede klinger på Roskilde Tekniske Skole i dag. Cirka 250 elever var med til valgdebat som en del af undervisningen - Marie Carmel var én af dem:

- Jeg synes, det var en rigtig god debat. Jeg stillede et spørgsmål om, hvad vi skal gøre for at få flere kvinder i nogle af de mere traditionelle mandefag, som jeg selv arbejder i. Jeg synes, det kunne være fedt med flere kvinder i branchen, fortæller Marie. Hun tager uddannelsen til eux-klejnsmed.

Svarene på Maries spørgsmål lød blandt andet, at der skal gøres mere for at gøre det attraktivt for kvinder at tage en erhvervsuddannelse, som det fx gøres i projektet Boss Ladies. Spørgsmålet åbnede også op for en diskussion, om kvinder selv skal gøre mere for at sætte sig igennem fx på byggepladsen.

Der blev stillet mange gode spørgsmål fra de godt 250 elever i salen - især om uddannelse, pensionsordninger, skat og tilliden til politikere. Stemningen blandt de fire kandidater var både venskabelig, kontant og drilsk, og det skabte nogle gode, åbne diskussioner.

Se billederne

Udskriv