Nybagte svende, medaljer og rejselegat

Fredag d. 24. maj var der translokation for 38 nybagte svende på uddannelsen til anlægsgartner på Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde. 18 elever med speciale i anlægsteknik og 20 elever med speciale i plejeteknik blev hyldet af mestre, venner, kæreste og familie.

Syv af de nye svende leverede så flotte svendestykker, at de blev belønnet med medaljer. Fire medaljer af bronze og tre medaljer af sølv blev uddelt under store klapsalver fra de cirka 350 gæster.

Et ihærdigt talent i fokus

Frederik Petersen var blandt de nye svende, og han fik både en sølvmedalje og et legat. Han fik nemlig overrakt et Rejselegat fra Sydbank Fonden på 10.000 kr.

- Jeg er meget glad for legatet. Jeg brænder for faget, fordi man kommer ud og laver noget, der bliver brugt, og som gør andre mennesker glade, fortalte Frederik Petersen kort efter overrækkelsen.

Se interview med Frederik kort efter overrækkelsen af uddannelsesbevis, sølvmedalje og legat. Her forklarer han, hvad det er han brænder for ved faget.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Flotte ord med på vejen

I indstillingen til legatet skrev skolens uddannelsesleder Claus Cornelius:

”Frederik er en dygtig elev og er blevet en dygtig håndværker, hvorfor han også deltog i DM i Skills i Herning i 2018. Derudover er Frederik en god ambassadør for uddannelsen”.

Frederik er blandt andet rollemodel for Erhvervsskolernes ElevOrganisation, hvor han fx tager med ud til folkeskoler for at fortælle elever om uddannelsen.

- Jeg bruger tid på dette arbejde, fordi jeg synes, det er vigtigt, at de unge træffer deres valg om uddannelse på et oplyst grundlag. Jeg har fx selv taget en gymnasieuddannelse, og det gik også fint nok. Men efterfølgende valgte jeg så anlægsgartneruddannelsen, og det som var det helt rigtige for mig. De erfaringer vil jeg gerne dele, forklarer Frederik.

En festdag

Translokationen på skolens afdeling er også en festdag for skolen, hvor samarbejdspartnere og leverandører viser nyt værktøj og andet gear frem. Udstillerne er med til at skabe den helt rigtige ramme for dagen.

Få mere at vide om uddannelsen

 Bliv anlægsgartner

Se billederne

 

Udskriv