Roskilde Festival 2019: - Fedt at bygge på Roskilde Festival

På Roskilde Festival 2019 er elever fra Roskilde Tekniske Skole med i en række projekter, bl.a. kan nævnes blomsterudsmykning af Artist Village - området, hvor kunstnerne opholder sig før og efter de er på scenen.
Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler op til og under festivalen på www.rts.dk/roskildefestival samt på Facebook:

- Fedt at bygge på Roskilde Festival

Et hold elever og undervisere fra Roskilde Tekniske Skole er ved at bygge tre restauranter, som skal bruges backstage under Roskilde Festival.

25 elever fra uddannelsen til byggemontagetekniker, fire elever fra bygningssnedkeruddannelsen samt tre undervisere er i disse dage i fuld sving på pladsen. Konstruktionen og bygningsskelettet er tegnet af arkitekter og bygget af et hold af bl.a. tømrere, inden eleverne er gået i gang.

- Elevernes opgave er at lave al indmaden i restauranter. Konstruktionen skal rettes til, så der kan lægges gulv. Derefter sættes skillevægge op, og så skal der lægges tag på. Det er en kæmpe opgave, som giver rigtig meget læring til eleverne, fortæller underviser Nicolas Fischer fra Roskilde Tekniske Skole.

Arbejder i sjak

En af eleverne, som er med til at bygge restauranterne, er Lasse Hansen, som kommer fra Roskilde.

- Det er fedt at være med til at bygge på Roskilde Festival, fordi det er til så mange gæster, og fordi festivalen betyder meget for byen. På én og samme tid er det både udfordrende og hyggeligt at gå her og bygge Den store gruppe elever er inddelt i sjak, hvor Lasse er formand for det ene med 11 mand.

De elever, som er involveret i byggeriet, kommer med på Roskilde Festival. Deres frivillige arbejde i opgaven kræver nemlig en stor indsats ud over den almindelige skoledag. Lasse er rutineret festivalgæst og glæder sig især til, at Cypress Hill indtager Arena lørdag nat på årets festival.

Læs om uddannelserne

 Bliv tømrer - vælg træfagenes byggeuddannelse - også mulighed for eux

 Bliv byggemontagetekniker

 Bliv bygningssnedker - også mulighed for eux

Se billederne


Følg arbejdet på Facebook


Nyheder om Roskilde Festival 2019

 

 

Udskriv