Niklas: - Jeg har villet være dyrepasser, siden jeg gik i 2. klasse

I dag blev Niklas Gundel Sandberg Pedersen færdig med sin uddannelse. Han er den første på Sjælland, som er eux-dyrepasser med zoo som speciale, og afsluttede med et 7-tal.

- Siden 2. klasse har jeg vidst, at jeg ville være dyrepasser. Jeg så Sebastian Klein fortælle om dyr i tv, og så vidste jeg, det var det, jeg skulle være. Og nu står jeg så her i dag og er færdig, og det er både dejligt og lidt mærkeligt, fortæller Niklas. Han er 20 år og fra Holme Olstrup.

Mange muligheder med eux

Som eux’er står Niklas efter endt eux-uddannelse med både svendebrev i hånden og studenterhue på hovedet. Han kan vælge at læse videre eller fortsætte en karriere i branchen:

- Jeg kunne forestille mig at læse videre til fx dyrlæge på et tidspunkt, men ikke foreløbig. Nu skal jeg ud og arbejde, for jeg starter i en stilling i en frilufts-børnehave i Køge. I børnehaven har de mange dyr, og så tager de børnene med ud i naturen og lærer dem om, hvordan tingene hænger sammen. Jeg kan særligt godt li’ det her element med at fortælle og formidle om dyr og natur, så jeg glæder mig helt vildt, siger Niklas.

Dyr er fascinerende

Det er især pattedyrene, som Niklas er interesseret i. Hvert et dyr har sine karakteristika, og alligevel ved man, hvor man har dem:

- Hvis jeg fx går ind i buret til tiger, så kan jeg være ret sikker på, at den angriber. Du ved, hvad du har at arbejde med. Et næsehorn fx er vildt fascinerende. Det vejer mange 100 kilo, men kan alligevel løbe 60 km/t på landjorden. Det er jo helt vildt, smiler han.

Praktik i udlandet

Niklas har taget al sin praktik i udlandet – han fortæller:

- Den internationale koordinator på skolen tilbød hjælp til at få en praktikplads i udlandet, og den bold greb jeg. Jeg tog al min praktik i Ølands dyre- og forlystelsespark i Sverige, og det har virkelig udviklet mig, så det kan jeg også klart anbefale.

Du skal ville eux!

Niklas har været glad for sin tid på Roskilde Tekniske Skole, selv om der har været perioder med hårdt arbejde og meget koordinering i forhold til hans uddannelse.

- Skal man læse eux, skal man være indstillet på det. Der er en teoretisk del, som vejer tungt, og du skal have lysten og modet til undervisning med fag på gymnasieniveau. Men det er også fedt, fordi du kommer dybere ned i tingene, forklarer Niklas.

Nu skal Niklas fejre sin 20 års fødselsdag, studenterhuen og svendebrev på lørdag sammen med familie og venner.

Læs om uddannelsen

 Bliv eux-dyrepasser

 Eux - bliv student og faglært - erhvervsfaglig studentereksamen

Se billederne

 

Udskriv