Roskilde Festival 2019: Elektriker-elever tester strøm til Roskilde Festival

På Roskilde Festival 2019 er elever fra Roskilde Tekniske Skole med i en række projekter, bl.a. kan nævnes blomsterudsmykning af Artist Village - området, hvor kunstnerne opholder sig før og efter de er på scenen.
Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler op til og under festivalen på www.rts.dk/roskildefestival samt på Facebook:

Elektriker-elever tester strøm til Roskilde Festival

Dygtige elektrikerelever fra Roskilde Tekniske Skole tester de store elektriske installationer på Roskilde Festival. Eleverne sikrer sikker strøm under festivalen i en uges masterclass, hvor de måler på el-tavlerne på festivalpladsen.

Video: Elektriker-elever tester strøm på de store elektriske installationer på Roskilde Festival 2019.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Fedt arbejde

- Det er et rigtig fedt arbejde, hvor vi tester, at el-tavlerne faktisk fungerer, som de skal. Ved at gøre det flere gange i løbet af ugen får vi denne dokumentations- og sikkerhedsprocedure ind under huden. Samtidig kan festivalen bruge det til noget, fordi vi melder fejlene tilbage til dem, fortæller Anastasios Kanaris, som er elektriker-elev på Roskilde Tekniske Skole.

Der er mange el-tavler, der skal verificeres og gennemtestes, og det foregår på skift i hold af tre elever. På den måde er der både elever, som udfører selve testen, og elever som observerer, hvad der gøres. Én el-tavle har en strøm på 250 ampere. Det svarer til omtrent ti gange, hvad der er i en husstand. Arbejdet med tavlerne foregår med rette sikkerhedsudstyr, fx tykke gummihandsker.

Vi er sparringspartnere

- Når vi går rundt herovre er vi undervisere og elever faktisk mest sparringspartnere. Vi samarbejder om at give eleverne en forståelse af, hvad det er vi gør, når der skal laves dette verifikationsarbejde, fortæller Allan Jon Kristensen, faglærer på Roskilde Tekniske Skole.

Forløbet hedder "Masterclass i fejlfinding og verifikation" og foregår som erhvervsrettet påbygning til deres undervisning på hovedforløbet.

Læs om uddannelserne

 Bliv elektriker - mulighed for eux

Se billederne

 


Følg arbejdet på Facebook


Nyheder om Roskilde Festival 2019

 

 

Udskriv