Ny rektor på HTX Roskilde

Sune de Montgomery Nørgård er 1. august tiltrådt som rektor på HTX Roskilde.

- Det har været en fornøjelse at komme i gang. HTX Roskilde har engagerede, dygtige lærere og søde, dedikerede elever. Det kan jeg fx se i disse dage, hvor elever fra 2.g og 3.g tager imod de helt nye elever. Vi har et inkluderende miljø og stor sammenhængskraft. Det skal vi som gymnasium blive ved med at dyrke, siger den nye rektor.

Fra idé til teori og produkt

Sune kommer fra en stilling som vicerektor på Tårnby Gymnasium og HF. Han er uddannet cand.scient. og har pædagogikum i matematik og fysik. På HTX Roskilde glæder han sig især over faciliteterne og over det særlige ved htx-uddannelsen:

- HTX Roskilde har fantastiske værkstedsfaciliteter, hvilket muliggør undervisning der bygges op om en hel proces – fra idé til produkt. Det teoretiske niveau er tårnhøjt samtidig med, at eleverne i projektarbejdet rent faktisk gennemfører og tester projekterne i praksis. Den projektorienterede tilgang giver stærke kompetencer, eleverne kan bruge senere. Både når de læser videre og i livet som sådan, forklarer Sune.

Samtidig er der ved at blive bygget nye værkstedsfaciliteter til HTX Roskilde på Pulsen 8, som imødekommer den teknologiske udvikling og tilgodeser moderne faciliteter til projektorienteret undervisning.

Dannelse i alle fag

Htx er mere end naturvidenskab og forsøg.

- Vi taler dannelse som integreret del af alle fag, ligesom vi har fokus på elevernes almene dannelse som borgere, fortæller Sune.

Sune vil i den kommende tid have stort fokus på at understøtte den pædagogiske udvikling på HTX Roskilde. Gymnasiet skal også fremadrettet være en skole, hvor undervisningen nytænkes og udvikles. Åbenhed, samarbejde og gennemsigtighed er stærke værdier for ham.

Sune er 40 år, bor på Islands Brygge i København, er gift og har 3 børn.

Få mere at vide om uddannelsen

  www.htxroskilde.dk 

Se billederne

Udskriv