Aktiv Verdensarvsdag: Fra gammelt til nyt

Elever fra Roskilde Tekniske Skoles uddannelser trak tråde fra gammelt til nyt byggeri, da der i dag var Verdensarvdag på Stændertorvet i Roskilde.

- En tømrers arbejde har jo ikke forandret sig så meget. En samling er stadig en samling. Men især værktøjerne har gennemgået en forandring. Fx producerer vi vores tegninger i computerprogrammer, som gør det nemmere og hurtigere at få de helt rigtige mål, når der skal saves og laves samlinger, fortæller Frederik, som læser eux.

Han er en af 12 elever, som i dag var med til Verdensarvsdag 2019 på Stændertorvet i Roskilde. Vi er med til begivenheden med arbejdende værksteder for at vise håndværk og snakke med gæster om traditioner og fornyelser inden for fagene.

Ud over tømrerarbejdet blev der også lagt chaussésten i flot mønster. Det var makkerparret og eleverne Alexander og Kamilla, som vandt DM i Skills for anlægsgartnere, der fremviste deres talenter. Ved siden af dem blev der lavet tag i kobber – akkurat som det er lavet på Roskilde Domkirke.

- Men man bygger da ikke på den måde mere… gør man?

Gæsterne på de arbejdende værksteder stillede gode spørgsmål, fx om man stadig bygger kobbertag. Til det spørgsmål forklarede en af eleverne, at København fx har mange bygninger, hvor det eneste rigtige er at bygge videre og nyt (men) med afsæt i traditionerne.

Få mere at vide

 Bliv tømrer - vælg træfagenes byggeuddannelse
 Bliv tagdækker
 Bliv vvs - vælg vvs-energiuddannelsen
 Bliv anlægsgartner

Se billederne

Udskriv