Frederik har fået ML-prisen 2019

Metalindustriens Lærlingepris uddeles hvert år til talenter indenfor 25 forskellige uddannelser. I år har en elev fra industriteknikeruddannelsen fra Roskilde Tekniske Skole modtaget prisen.

Frederik Møller Folsø Nielsen er uddannet industritekniker. Det er skolen og praktikpladsen J. E. Pedersen Maskinfabrik, der har indstillet ham til prisen. I den stod der bl.a.:

- Udover at være en dygtig håndværker er Frederik også en usædvanlig vellidt og rar person, der er nem at omgås. Frederik formår at hjælpe klassekammeraterne og diskutere problemstillingerne.

Fik pris af minister

Prisen blev overrakt fredag 20. september i Den Sorte Diamant, hvor beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen talte til de 25 prismodtagere:

- Det er noget helt særligt at fejre og anerkende dygtige, unge mennesker. For der er ingen tvivl om, at I er dygtige og talentfulde og meget ambitiøse. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jer, der sidder her i dag, I har knoklet for at nå hertil, øvet jer igen og igen og formentlig også bandet og svovlet undervejs, for man bliver ikke bare sådan lige en talentfuld mekaniker eller smed eller industritekniker eller it-supporter fra den ene dag til den anden.

De 25 svende har alle udmærket sig med et 12-tal til svendeprøven.

Frederik har en særlig indstilling

Frederik arbejder nu i Tyskland, hvor han bor med sin kæreste. Da han flyttede, havde han ikke arbejde. Efter fire dage på cykel, hvor han bankede på dørene hos en række virksomheder, lykkedes det at få et ønskejob.

- Det er sådan, vi kender ham fra skolen. Han har et exceptionelt gå-på-mod. Derfor er prisen også en velfortjent anerkendelse af Frederik. Det gør os utroligt stolte på skolen, og vi er glade på hans vegne. Samtidig er ML-prisen med til at udbrede kendskabet til de fantastiske muligheder, som erhvervsuddannelserne tilbyder”, siger Kirsten Bach, uddannelseschef på Roskilde Tekniske Skole.

Få mere at vide

 ML-Prisen (Metalindustriens Lærlingepris) 

 Bliv industritekniker

Se billederne

Fotos: Søren Malmose

 

Udskriv