Lokalt samarbejde styrker undervisningen

Roskilde Tekniske Skole samarbejder med skatepark Hal 12 på Musicon om idéer til forbedringer af hallen.

- Vi vil gerne være en bæredygtig hal, hvor vi ikke bruger for meget strøm. Vi har et for højt strømforbrug, og det koster mange penge og tærer på klimaet. Derfor har vi indledt et samarbejde med elektrikeruddannelsen på Roskilde Tekniske Skole, fortæller Sune Kristensen, daglig leder i Hal 12.

- Som lyset er i hallen lige nu, kan den fx ikke bruges til skatestævner, og det har de ambitioner om. Der er ikke god lys, og der er heller ikke lys nok. De udfordringer kommer eleverne med forslag til, forklarer Dennis Petersen, underviser på Roskilde Tekniske Skole.

Hal 12 på Musicon i nyt lys.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

- Imponeret over eleverne

Efter fire ugers projektarbejde med at finde bæredygtige, flotte og funktionelle løsninger har eleverne nu fået deres arbejde evalueret.

- Jeg er imponeret over elevernes gennemarbejdede forslag. De har leveret nogle rigtige flotte og forskellige løsninger til hallen. Jeg har nu noget viden og inspiration til at gå videre med at finde det helt rigtige lysinteriør til vores cirka 1000 medlemmer, siger Sune.

Eleverne var også glade for opgaven.

- Normalt så er det jo os, der udfører arbejdet. Her går vi bag om projektet og ser, hvordan det i virkeligheden bliver lavet, forklarer Erol, som er elektrikerelev.

Mere på vej

Samarbejdet mellem Hal 12 og Roskilde Tekniske Skole fortsætter med flere spændende projekter til glæde for både skateparken og eleverne. En anden gruppe elever fra elektrikeruddannelsen er fx gået i gang med at kigge på mulighederne for at lave solcelleanlæg og varmekilder – også i et bæredygtigt perspektiv.

Få mere at vide

 Elektriker

Se billederne

 

Udskriv