DM i Skills 2020: Mød Kiba, blomsterdekoratør

DM i Skills 2020: Mød Kiba, blomsterdekoratør

Kiba Liva Stenholm skal til DM i Skills 2020 i København d. 16.-18. januar, hvor hun stiller op i blomsterdekoratørkonkurrencen.

- Det bliver spændende til DM. Jeg glæder mig til at opleve hele den kreative atmosfære, fortæller Kiba. Hun er 18 år og bor i Rønne på Bornholm, hvor hun har praktikplads hos Lottes Blomsterværksted. Her er der 100 % opbakning til Kiba:

- Kiba startede som 17-årig hos os. Hun er rigtig dygtig, åben og selvkritisk, og det skal man være i denne branche. Hun har enormt meget gå-på-mod og hopper aldrig over, hvor gærdet er lavest. Vi krydser alle fingre for Kiba til DM, fortæller Lotte Hjorth, indehaver af Lottes Blomsterværksted.

En kreativ uddannelse

Kiba tager blomsterdekoratøruddannelsen på Roskilde Tekniske Skole og Roskilde Handelsskole. Hun er glad for uddannelsen:

- Det er en super kreativ uddannelse, og det kan jeg virkelig godt li’. Det er fx de færreste fag, hvor man kan pynte et juletræ som en del af sine opgaver, smiler Kiba.

Mange muligheder med uddannelsen

Blomsterdekoratørudddannelsen åbner mange døre.

- Uddannelsen giver muligheder for en kreativ hverdag, hvor jeg har mange bolde i luften hele tiden. Det kræver et stort overblik og fokus for, at kunden får den bedste oplevelse og løsning, forklarer Kiba, som efter uddannelsen kan vælge at arbejde som blomsterdekoratør, starte egen virksomhed eller detailforretninger.

VIDEO: Se video med Kiba, hvor hun træner frem til DM i Skills.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Få mere at vide

 Bliv blomsterdekoratør

Se billederne


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2020 afholdes i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar, og der er gratis adgang for alle. Skills Denmark forventer mere end 65.000 gæster.

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 Se mere på skillsdenmark.dk
 Se mere på skills2020.dk

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv