DM i Skills 2020: Mød Jeppe, eux-bygningssnedker

DM i Skills 2020: Mød Jeppe, eux-bygningssnedker

Jeppe er 20 år og i gang med at tage uddannelsen eux-bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole. Lige nu går tiden på skolens værksteder primært med at træne til DM i Skills.

- Jeg kan godt li´ at træne og konkurrere, for det udvikler min faglighed. Jeg bliver dygtigere af at deltage i de her konkurrencer – først regionalmesterskabet og nu til DM. Det bliver sjovt, spændende og hårdt, forklarer han.

Bygningssnedkeren producerer stort og småt

For Jeppe er bygningssnedkeruddannelsen på Roskilde Tekniske Skole det helt rette valg:

- Det fedeste ved bygningssnedkerfaget er, at man kan lidt af det hele. Jeg kan godt li´ at gå i detaljen, fx når vi laver vinduer og døre. Samtidig kan vi også lave store projekter, fx alt indvendigt i et hus, hvor det hurtigt kan ses, at man kommer ud over stepperne, fortæller Jeppe.

Eux åbner døre

Jeppe har valgt at tage sin uddannelse som eux. Det betyder, at han bliver erhvervsfaglig student og får svendebrev i hånden og studenterhue på hovedet. Jeppe forklarer:

- Hvis jeg skal se fremad i tiden, så tror jeg, at jeg vil holde fast i snedkerfaget. Når jeg også har studentereksamen, kan jeg læse til fx konstruktør eller byggeleder senere. Det er virkelig fedt, at jeg har den mulighed.

Mester bakker op

Jeppe har praktikplads hos Bjaco, som ligger i Slagelse.

- I virksomheden er vi meget glade for Jeppe. Han er god til at møde kunderne, og det er vigtigt, for han er jo virksomhedens ansigt udadtil. Samtidig er han en dygtig bygningssnedker, som hele tiden vil vide mere. Han har den helt rette indstilling, siger indehaver Bjarke Christensen.

Han er glad for, at de unge håndværkere kan komme til DM:

- Vi bakker selvfølgelig op om Jeppes deltagelse til DM og skal også ind og opleve ham under konkurrencen. DM i Skills er en god ting, fordi det hylder og sætter fokus på det gode håndværk.

VIDEO: Se video med Jeppe, hvor han træner frem til DM i Skills.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Få mere at vide

 Bliv eux-bygningssnedker

Se billederne


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2020 afholdes i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar, og der er gratis adgang for alle. Skills Denmark forventer mere end 65.000 gæster.

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 Se mere på skillsdenmark.dk
 Se mere på skills2020.dk

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv