DM i Skills 2020: Mød Amalie, blomsterdekoratør

DM i Skills 2020: Mød Amalie, blomsterdekoratør

Amalie Højer Christensen skal til DM i Skills, hvor hun skal konkurrere mod andre unge, talentfulde blomsterdekoratører.

Amalie tager uddannelsen til blomsterdekoratør, som udbydes i et samarbejde mellem Roskilde Tekniske Skole og Roskilde Handelsskole. Hun er udtaget til DM i Skills af Roskilde Tekniske Skole. Det ser hun meget frem til:

- Jeg kan rigtig godt li' at stille op til konkurrencer med mit fag. På sigt drømmer jeg om at få mere erfaring med det. Til DM vil jeg gerne være med til at vise, hvad blomsterdekoratørfaget er og kan, og samtidig blive inspireret af de andre deltagere i konkurrencen, fortæller Amalie.

Acacia Blomsterkunst bakker op

Amalie har praktikplads hos Acacia Blomsterkunst i Roskilde. Her bakker indehaver Mie Labansen op om det 20-årige talent:

- Det er anden gang, vi har en elev med til DM i Skills. Jeg synes, at det er rigtig flot, at der bliver gjort så meget for at dyrke de unge talenter på erhvervsskolerne. Amalie er rigtig dygtig, og hun er som elev vokset med opgaven. Jeg glæder mig til at se hende i aktion til DM og hepper på hende, siger Mie.

VIDEO: Se video med Amalie, hvor hun træner frem til DM i Skills.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Få mere at vide

 Bliv blomsterdekoratør

Se billederne


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2020 afholdes i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar, og der er gratis adgang for alle. Skills Denmark forventer mere end 65.000 gæster.

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 Se mere på skillsdenmark.dk
 Se mere på skills2020.dk

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv