Roskilde Festival 2020: - Vi vil have mere samarbejde med jer

På Roskilde Festival 2020 vil elever fra Roskilde Tekniske Skole være med i en række projekter, som netop nu er på tegnebrættet. Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler op til og under festivalen på www.rts.dk/roskildefestival samt på Facebook:

- Vi vil have mere samarbejde med jer

Sådan sagde Hans Christian Nielsen, divisionschef på Roskilde Festival, til lærere og ledere fra Roskilde Tekniske Skole. Ordene blev formuleret som indledning på en workshop på Roskilde Tekniske Skole, hvor han fortalte om det unikke samarbejde, der er mellem Roskilde Festival og Roskilde Tekniske Skole, hvor festivalen bruges som læringsplatform.

- Vi har haft et godt samarbejde med hinanden i mange år. Vi og vore elever kan lave det rå og det ungdomsprægede. Med denne workshop håber vi, at vi kan koordinere samarbejdet endnu bedre fremadrettet til vores fælles bedste, så vi kan få endnu flere med på holdet, fortsatte Jesper Østrup, direktør på Roskilde Tekniske Skole.

Ca. 30 workshopdeltagere var til stede, da Roskilde Festival-aktiviteterne skulle diskuteres. Der var repræsentanter fra skolen, festivalen samt Musicon.

Festival i undervisningen

Deltagerne på workshoppen blev inddelt i grupper efter temaer, bundet op på de samarbejder, der var på Roskilde Festival 2019. Fokus var imidlertid ikke så meget på, hvad der er sket, men hvad der skal ske, når vi kigger frem mod de næste års festivaler, og så var der tid til ideudvikling:

- Vores ambition med workshoppen er, at vi kigger frem i tiden og ikke kun tilrettelægger aktiviteter fra år til år. Vi ser gerne, at festivalaktiviteterne bliver en del af vores undervisning - året rundt, fortæller Henrik Mörke-Malmkvist, afdelingsleder på Roskilde Tekniske Skole.

Et godt eksempel på det, er de målinger af strømforbrug, som vi foretog under koncerterne med Bob Dylan og Cardi B på orange i 2019. De målinger anvendes i undervisningen af elektrikerelever.

Nye idéer på vej

Under workshoppen blev mange nye idéer født og diskuteret.

- Vi har en unik mulighed for at tilbyde vores elever nogle spændende opgaver, når vi samarbejder med Roskilde Festival. Under workshoppen var det helt tydeligt, at begge organisationer vil bakke op og udvikle samarbejdet, fordi vi kender hinanden godt, og fordi alle involverede har gavn af det, slutter Henrik Mörke-Malmkvist.

Nu samles der op på workshoppens resultater og konkrete projekter på Roskilde Festival 2020 udvikles.

Se billederne


Følg arbejdet på Facebook


Nyheder om Roskilde Festival 2020

 

 

 

Udskriv