Roskilde Festival 2020: Forskønnelse af indgang Øst til Roskilde Festival samt Vor Frue

På Roskilde Festival 2020 vil elever fra Roskilde Tekniske Skole være med i en række projekter, som netop nu er på tegnebrættet. Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler op til og under festivalen på www.rts.dk/roskildefestival samt på Facebook:

Forskønnelse af indgang Øst til Roskilde Festival samt Vor Frue

Stærkt lokalt samarbejde gav anlægsgartnerelever fra Roskilde Tekniske Skole sved på panden i en kold tid. Den 3. december blev hjørnet af Vor Frue Hovedgade og Poppelgårdsvej forskønnet med træer.

32 anlægsgartnerelever har netop været i fuld sving på hjørnet af Poppelgårdsvej og Vor Frue Hovedgade. Ni store lindetræer er plantet langs den befærdede vej, som også er den største indgang til Roskilde Festival, Indgang Øst.

Festivalinitiativ

Det her er en helt igennem positiv historie, hvor gode lokale kræfter har samarbejdet og løst problemer sammen. På et af vores jævnlige møder med grundejerforeninger og lokalrådet i Vor Frue, ønskede man at Roskilde Festival skulle gøre noget ved vores busholdeplads, som oplevedes som et trist og bart syn, når man ankom til Vor Frue. Derfor tog vi kontakt til Roskilde Tekniske Skole, som ejer selve arealet og til Roskilde Kommune, som er vejmyndighed og som også ejer af Milen, for at undersøge mulighederne for i fællesskab at skabe noget mere spændende at se på. Ikke kun for borgerne i området, men også for de mange tusinder gæster på festivalen, siger Henrik Bondo Nielsen, divisionschef på Roskilde Festival.

Kommunen glad for samarbejdet

Roskilde Kommune har deltaget i projektet fra start til slut og blandt andet deltaget i dialog med Roskilde Tekniske Skole omkring skitsen til træernes placeringen og valg af træsort. Kommunens folk var også til stede, mens eleverne plantede lindetræerne.

- Det her var en god mulighed at få noget beplantning på et sted, hvor vi som kommune ellers ikke har haft mulighed for at gøre det, da Roskilde Tekniske Skoles ejer arealet. Så vi er rigtig glade for, at træerne nu bliver plantet, siger Lucy Caudery, landskabsarkitekt ved Veje og Grønne Områder, Roskilde Kommune.

Tilfredse borgere i Vor Frue

For borgerne i Vor Frue har der i et godt stykke tid været et ønske om forskønnelse, fordi vejen ind til byen var for åben, og fordi p-pladsen var trist at se på.

- Det har været en lang proces at få det til at lykkes. Nu står træerne der, og det er vi rigtig glade for. Det giver en flot og grøn portal ind til bydelen, fortæller Annette Post, formand for Vor Frue Lokalråd.

Fra teori til praksis

Selv om regnen silede ned på plantedagen, kunne det ikke tage humøret fra eleverne på anlægsgartneruddannelsen. De trives med undervisning, hvor teori omsættes i praksis:

- Det er et fedt projekt at være med til. Vi gennemgår tingene grundigt med vores dygtige lærer lige her på stedet, mens vi går og planter træerne. På den måde er der god sammenhæng mellem den mere teoretiske undervisning i klasseværelset og så den praktiske udførelse af arbejdet, fortæller Janni Ystrøm, elev på Roskilde Tekniske Skole.

- Det er spændende, at vi løser en opgave, som betyder noget for Vor Frue, og at det bliver en del af vores undervisning. Når vi står her og udfører denne opgave, så ved vi det hele om, hvad det fx betyder for beboerne i området. Det er rart at kende historien bag projektet, og det er der ikke altid mulighed for, når vi er ude på praktikpladserne, fortæller Kasandra Friis.
Kasandra har valgt at tage uddannelsen som eux-anlægsgartner, fordi hun vil læse videre til have- og parkingeniør. Hun bliver erhvervsfaglig student og får både svendebrev i hånden og studenterhue på hovedet.

Win-win-win

Niels-Ole Vibo Jensen, uddannelseschef på Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde har svært ved at få armene ned over projektet:

- Det her er jo en ren win-win-win-situation, for eleverne er glade, borgerne i Vor Frue er glade og Roskilde Festival er glade. Det føles rigtig godt, og vi håber på mere spændende samarbejde i fremtiden, fortæller han.

Til foråret springer træerne ud med sølvfarvede blade. Farverne er valgt for at matche de øvrige beplantninger i området. For eleverne er det sjovt at vide, at dele af deres undervisningsarealer bruges til festivalen. Måske bliver det dér, de skal starte deres sommerferie og - for eux-eleverne - fejre deres studentereksamen.

Se billederne


Følg arbejdet på Facebook


Nyheder om Roskilde Festival 2020

 

 

 

Udskriv