DM i Skills 2020: Mød Thomas, industritekniker

DM i Skills 2020: Mød Thomas, industritekniker

Thomas Holm er 19 år, bor i Ramløse og er i gang med at tage uddannelsen til industritekniker på Roskilde Tekniske Skole. Han skal til DM i Skills 2020 i København den 16.-18. januar og konkurrere med andre unge talentfulde industriteknikere.

Da Thomas bankede på døren til Coltech A/S i Helsinge, havde ejerne egentlig ikke planlagt at skulle have en elev på daværende tidspunkt.

- Han tog os med storm, fordi han var veltalende, og der var et godt drive i ham. Så ham ville vi bare have som lærling. Han er god til at tage ansvar. Fx har vi fået en helt ny type drejebænk, som Thomas har fået ansvar for at lære at kende, og han gør det godt, siger Helene Olsen, medejer af virksomheden.

Kvalificerede sig til DM

I efteråret kvalificerede Thomas sig via regionsmesterskabet til DM i Skills.

- Jeg glæder mig meget til DM i Skills. For mig handler det ikke så meget om at vinde. Det handler om at gøre det så godt, som jeg overhovedet kan, lære en masse ting og så må vi se, hvor langt det rækker, fortæller Thomas.

- Vi er helt vildt stolte af, at han skal til DM i Skills. Vi bakker helt op om det, og han skal køre den, så langt han kan. Det bliver spændende at opleve ham til mesterskaberne, siger Helene Olsen.

En særlig interesse for faget

Thomas har en særlig interesse for sit fag. Han bruger nemlig tid på at tage ud til unge i grundskolerne for at fortælle om sit valg af uddannelse:

- Jeg synes, det er fedt at komme ud og fortælle om mit fag. Der er ikke ret mange, der har hørt om, hvad en industritekniker kan eller producerer. Det er lidt synd, for det er et spændende fag, som aldrig bliver kedeligt. Så det vil jeg gerne give en hånd med, forklarer Thomas.

VIDEO: Se video med Thomas, hvor han træner frem til DM i Skills.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Få mere at vide

 Bliv industritekniker

Se billederne


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2020 afholdes i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar, og der er gratis adgang for alle. Skills Denmark forventer mere end 65.000 gæster.

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 Se mere på skillsdenmark.dk
 Se mere på skills2020.dk

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv