DM i Skills 2020: Mød Lucas, industritekniker

DM i Skills 2020: Mød Lucas, vvs-energispecialist

Lucas Zarp Christiansen er 21 år og skal til DM i Skills i København. Han uddanner sig til vvs-energispecialist på Roskilde Tekniske Skole.

Når DM i Skills - Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsskoler - sættes i gang den 16.-18. januar bliver det med deltagelse af Lucas Zarp Christiansen fra Hørve. Her skal han dyste mod talentfulde unge inden for sit fag. Arrangøren af DM er Skills Denmark, og de forventer cirka 65.000 besøgende i Bella Center Copenhagen. Dét glæder Lucas sig til:

- Det er et pres at skulle præstere foran så mange mennesker, og det bliver rigtig sjovt at prøve, fortæller han under mesterskabstræningen på skolen.

Lucas er både ambitiøs og lidt af et konkurrencemenneske.

- Jeg går meget op i at få gode karakterer, og jeg har faktisk længe gået og tænkt på, at jeg ville til DM. Jeg glæder mig til at konkurrere mod de andre og se, hvordan jeg præsterer, fortæller han.

Opbakning fra mester

Lucas har praktikplads hos Vejleby Smedie og VVS i Hørve, hvor han er meget glad for at være. Virksomhedsejeren Kristian Andersen er også meget glad for ham:

- Lucas imponerede os fra første dag som elev. Han er utroligt selvstændig og rolig og klarer mange opgaver på egen hånd. Derudover så har han en stærk teknisk forståelse og er også rigtig god til at tage de mere teoretiske elementer, som han lærer på skolen, med sig, når han er i praktik her hos os. Jeg er utroligt stolt over, at han skal DM, og jeg tror, han når langt, siger Kristian Andersen. Han skal også til DM i Skills for at opleve sin elev under konkurrencen.

En grøn vinkel på uddannelsen

- I virksomheden har vi mange forskellige slags opgaver, der skal løses. Det foregår både på store byggepladser og hjemme hos privatkunder. Vi har især mange opgaver, der handler om at sætte varmepumper op, fortæller Lucas.

Han kan godt lide tanken om, at den energi vi bruger i fremtiden er mere grøn.

- Det er ret fascinerende, at sådan en varmepumpe kan trække så meget energi ud af jord og luft. Vi står med klimaudfordringer, og det er godt at tænke på, at det arbejde, jeg udfører, kan være med til at hjælpe på den situation, slutter Lucas. 

VIDEO: Se video med Lucas, hvor han træner frem til DM i Skills.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Få mere at vide

 Bliv vvs-energispecialist

Se billederne


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2020 afholdes i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar, og der er gratis adgang for alle. Skills Denmark forventer mere end 65.000 gæster.

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 Se mere på skillsdenmark.dk
 Se mere på skills2020.dk

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv