DM i Skills 2020: Mød Tobias, bygningssnedker

DM i Skills 2020: Mød Tobias, bygningssnedker

Tobias Preilev Hansen (Næstved) er 18 år gammel og skal til Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsskolerne. Han var også med til DM i Skills 2019 i Næstved Arena.

- Det var en kæmpe oplevelse at være til DM i Næstved. Jeg vidste ikke, hvor stort det var, før jeg kom derhen – det var jo gigantisk og en oplevelse for livet, fortæller Tobias.

Han tager uddannelsen til bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole og har praktikplads hos Hoffmann i Næstved.

Håber på sejren

Tobias lægger ikke fingrene i mellem, når han taler om DM i Skills 2020, der afholdes i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar:

- At jeg har været til DM før, er en fordel for mig, men det er stadig en ny oplevelse. Ny opgave, nye teknikker, nye værktøjer, nye metoder. Jeg glæder mig helt vildt, for jeg kan mærke, at jeg bliver bedre med tiden, så jeg går efter sejren. Samtidig er der et stort fællesskab omkring konkurrencen, som virkelig er fedt og sjovt, forklarer han.

Elsker detaljearbejdet

- Det jeg synes er sjovest at lave, er en specialopgave på værkstedet, fx et plankebord, hvor der skal bruges mange forskellige teknikker. Det må godt være fint, svært og detaljeret arbejde, siger Tobias.

Da Tobias skulle til DM i Skills 2019 drømte han rigtig meget om at komme til udlandet for at arbejde, men det har forandret sig lidt:

- Jeg kunne godt tænke mig at starte egen virksomhed, hvor jeg køber huse, istandsætter dem som jeg synes, og sælger dem igen. Men jeg vil stadig også gerne ud at rejse og opleve, hvordan man arbejder med faget i andre lande. En af de fede ting ved uddannelsen er, at der er så mange muligheder, fortæller han.

Mere opmærksomhed

Når man er med til DM i Skills, bliver der lagt mærke til én. Det har Tobias mærket på egen krop:

- Fx har gamle skolekammerater skrevet til mig og spurgt, om det virkelig var mig, der var med. Også her på Roskilde Tekniske Skole kommer nye elever hen og spørger til konkurrencen. Det er faktisk meget skægt, og det giver mig selvtillid, fortæller Tobias.

VIDEO: Se video med Tobias, hvor han træner frem til DM i Skills.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Få mere at vide

 Bliv bygningssnedker

 DM i Skills 2019: Mød Tobias, bygningssnedker

 DM i Skills 2019: Dagen før afgørelsen - og finale i Skills Stafet

Se billederne


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2020 afholdes i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar, og der er gratis adgang for alle. Skills Denmark forventer mere end 65.000 gæster.

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 Se mere på skillsdenmark.dk
 Se mere på skills2020.dk

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv