Webudvikler: Jobbet venter på Henrik

På Roskilde Tekniske Skoles webudvikleruddannelse sidder en ung mand og forbereder sig til den afsluttende eksamen.

- Jeg har været rigtig glad for at gå på skolen. Underviserne er dygtige til at guide os elever til at finde de bedste løsninger, og vi har et fedt fællesskab i klassen. Nu er jeg klar til at starte i job, fortæller Henrik Mundt Milo.

Jobbet venter

Allerede inden sidste eksamen og svendebrevet har Henrik fået et spændende job hos SubReader.

- SubReaders kerneprodukt er en app, der kan scanne film og oplæse, hvad der bliver sagt. Det er en stor hjælp for fx ordblinde, som har svært ved at følge med i udenlandske film, fx på Netflix, forklarer Henrik.

SubReader er en start-up virksomhed og har bl.a. vundet DM og EM i Entreprenørskab samt modtaget en Danish Design Award. Virksomheden ligger ved Nørreport i København.

Værdifulde kompetencer

Roskilde Tekniske Skole oplever stor efterspørgsel på de kompetencer, som eleverne får på uddannelsen.

- Eleverne undervises i de værktøjer og teknologier, som branchen efterspørger. Samtidig lærer de at forstå og håndtere det fælles for de mange løsninger. Den praktiske del af uddannelsen, giver eleverne mange timers erfaring med de værktøjer, som de skal arbejde med i branchen efterfølgende, og det er en fordel, fortæller Troels Heldt Agergaard Rasmussen, underviser på uddannelsen.

Som webudvikler arbejder man inden for et fagområde, som er i konstant forandring, og som har udviklet sig meget og hurtigt.

- Vi har som undervisere derfor en vigtig opgave i at guide eleverne til selvstændigt at vælge hvilke værktøjer og teknologier de skal arbejde med, for at gøre dem attraktive i branchen. Som underviser er det fedt at opleve, at nu har eleven knækket nødden. Når de har lært at programmere og bruge dokumentation, er der ingen grænser for hvad de kan bygge i det digitale univers, fortsætter Troels.

Overbevisende testløsning

Henrik er netop typen, der bliver ved, indtil koden er på plads. Det var tydeligt for Anders Bredgaard Thuesen, som er en af de to indehavere af SubReader. Som en del af jobsamtalen løste Henrik en programmeringstest. Henriks løsning gjorde et stort indtryk på Anders:

- Henrik kan sit håndværk. Samtidig har han et godt drive inden for udvikling og ideer til løsninger med ny teknologi. Han er nysgerrig og gør det der ekstra, når han møder en udfordring, siger han.
Til samtalen manglede Henrik de sidste tre måneder på uddannelsen. Derfor blev han tilbudt en deltidskontrakt hos SubReader med lovning på fastansættelse efter endt uddannelse.

De rette kompetencer

Når Henrik slutter uddannelsen, starter karrieren for alvor for den 20-årige. Når tankerne falder på fremtiden, er han ikke i tvivl. Om ti år håber han på at være senior developer i SubReader.
- SubReaders produkt og service er spændende, fordi der er meget udviklingspotentiale. Der venter masser af spændende opgaver for en webudvikler som mig, siger Henrik.

I virksomheden er de glade for de kompetencer, som Henrik har fået på skolen.

- Det er min fornemmelse, at webudvikleruddannelsen på Roskilde Tekniske Skole er enormt praktisk orienteret. Eleverne ved, hvordan de skal håndtere de værktøjer, der konkret skal bruges i hverdagen og kan hurtigt indgå i produktion og udvikling. Det er selvfølgelig en fordel for en virksomhed som os, slutter Anders.

Få mere at vide

Bliv webudvikler - læs om uddannelsen

Se billederne

 

Udskriv