En studentereksamen der åbner mange døre

Der er store smil, roser og lykønskninger i rå mængder, når årets første HTX-studenter får hue på. Hvordan er det at gå på HTX Roskilde - og hvorfor skal netop du vælge det?

- Det har været suverænt fedt at gå på HTX Roskilde. Jeg har mødt nogle mennesker her, som jeg aldrig kommer til at glemme. Her kan man være sig selv, fordi vi er en flok af mange forskellige typer. Samtidig gør underviserne deres bedste for at få os til at gøre vores bedste, fortalte Oliver Finn Søe Jensen, som blev student i sommers.

Drømme i design

Catharina Coco Hansen fik også hue på:

- Det er prikken over i’et at blive færdig, og det føles bare rigtig dejligt. Det har været spændende og lærerigt at gå her. Nu tager jeg et sabbatår, og så vil jeg bruge min studentereksamen til at læse design, fortalte hun.

En glædens dag

Årets første studenter markeres højtideligt med overrækkelse af studenterhue, eksamensbevis og fælles flagrejsning med rektor Sune de Montgomery Nørgård. Eleverne kan mere end deres fag, når de forlader HTX Roskilde:

- Vi er et gymnasium med fokus på naturvidenskab, it, teknologi og design. Samtidig har vi dannelse som integreret del af alle fag. Tilsammen giver gymnasiets brede fagrække eleverne en almen dannelse og nogle stærke tværfaglige kompetencer. Studenterne er klar til fremtiden, når de går herfra, forklarer Sune.

Studieretningerne er nøglen

De første tre måneder af gymnasietiden på HTX Roskilde er et grundforløb. Eleverne prøver forskellige fagområder af. Det klæder dem på til valget af studieretning. Studieretningerne er elevernes mulighed for at vælge netop den gymnasieuddannelse med de fag, som de vil have. 

Studieretningerne på HTX Roskilde udvikles og justeres løbende for at være i øjenhøjde med elevernes interesser og præferencer. I 2021/2022 udbyder HTX Roskilde 8 studieretninger.

adgangskortet på ug.dk kan man se, hvilke videreuddannelsesmuligheder de forskellige studieretninger giver adgang til. HTX-uddannelsen er den gymnasieretning, som giver studenter de fleste muligheder for videreuddannelse.

Projekterne er et kendetegn

En af grundene til, at HTX er en attraktiv gymnasieretning er de mange projekter, som ligger i teknologi- og teknikfaget. Her arbejder eleverne med at finde løsninger på udfordringer og opgaver. Som regel arbejdes i grupper og det betyder, at man allerede på gymnasiet trænes i at arbejde sammen, som man ofte kommer til i sit fremtidige studie- og arbejdsliv.

Kulmination på 3 års arbejde

Når eleverne på HTX Roskilde afslutter deres sidste eksamener, venter fejringerne på stribe med vogntur med klassen, studentergilder og fester med familie og venner.

- For de her dejlige unge mennesker er dag, hvor man får huen på jo afslutningen og kulminationen på 3 års hårdt arbejde. Det bedste ved det hele er, at jeg altid kan mærke deres begejstring – på dagen såvel som hele vejen igennem deres studie, slutter Sune de Montgomery Nørgård.

Få mere at vide

HTX Roskilde - læs mere om vores 8 spændende studieretninger, studiemiljøet og undervisningen

Du er velkommen til at kontakte vores vejledere på 46 300 400, hvis du har spørgsmål eller vil besøge os.

Du kan også møde os til informationsaften 13. januar og åbent hus 23. januar - samt til den virtuelle messe Fokus på uddannelse tirsdag den 17. november kl. 17-19.

Se billederne

 

Udskriv