Roskilde Tekniske Skole er nu verdensmålsskole

Efter et grundigt ansøgningsarbejde er Roskilde Tekniske Skole blevet udnævnt til UNESCO Verdensmålsskole.

Når Roskilde Tekniske Skole bygger nye undervisningsfaciliteter på Pulsen 8, er der tænkt i bæredygtighed. Fx er den nyanlagte vej baseret på 600 tons knust og genbrugt betonstykker.
På rigtig mange måder arbejder skolen bæredygtigt, og er nu klar til at tage et skridt mere. Skolen har i foråret 2020 ansøgt om at blive UNESCO Verdensmålsskole. Det er nu en realitet.

Forpligter sig

UNESCO Verdensmålsskoler er en del af det verdensomspændende skolenetværk med 11.500 skoler og uddannelsesinstitutioner fordelt på 182 lande. Skolerne i netværket forpligter sig til at arbejde med globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling.

Skolen forpligter sig til at tage et medansvar for at udbrede viden og forståelse om verdensmålene. Det er som sådan ikke noget nyt at arbejde med bæredygtighed i undervisningen. Et hold eux-elever har fx lavet et projekt, hvor de har støbt møbler med noget nyt beton. Et andet eksempel er de siddemøbler tømrerelever udarbejder til Roskilde Festival. Fremadrettet skal verdensmålene imidlertid være en mere systematisk del af skolens dagligdag og de strategiske pejlemærker

Et samspil mellem institutioner

Som en del af UNESCO Verdensmålsskole-netværket håber Roskilde Tekniske Skole både at kunne få og give inspiration, så arbejdet med verdensmålene kan blive endnu bedre.

Som UNESCO Verdensmålsskole forpligter man sig/opfordres man til:

At udvikle undervisning med udgangspunkt i Verdensmålene:
At udvikle undervisning, der fremmer bæredygtig udvikling og globalt medborgerskab:
At implementere ”A Whole School Approach”:
At oprette et UNESCO Verdensmålsråd:
At danne partnerskaber:

Fakta om UNESCO Verdensmålsskole

Læs mere om hvad det vil sige at være Unesco Verdensmålsskole:

https://unesco-asp.dk/unesco-verdensmaalsskoler/ 

Se billederne

 

Udskriv