DM i Skills 2020: Mød Alexander og Kamilla, anlægsgartnere

DM i Skills 2020: Mød Alexander og Kamilla, anlægsgartnere

Netop nu går de to anlægsgartnerelever Kamilla Saltoft Finderup Andersen og Alexander Herluf Hansen fra Roskilde Tekniske Skole og træner til DM i Skills 2020. De glæder sig til, at konkurrencen går i gang, for de vil gerne forsvare deres titel.

Det var lige ved at glippe for de to anlægsgartnere, da de var til DM i Skills 2019 i Næstved.

- En time før slutfløjtet trådte jeg alle stenene ned i en væg i opgaven. Dér fik vi sved på panden, men det gik jo meget godt, fortæller Kamilla.

De to anlægsgartnere vandt nemlig konkurrencen og blev danmarksmestre, til trods for uheldet. Nu skal de to i ilden igen, når DM i Skills 2020 løber af stablen i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar.

En titel, der betyder noget

For Kamilla og Alexander har det betydet meget at vinde DM:

- Vi fik selvfølgelig blod på tanden til mere konkurrence. Men titlen som danmarksmestre har også haft den betydning i hverdagen, at der bliver lyttet mere til, hvad jeg siger, når jeg er ude på min praktikplads. Jeg kan noget, og det har jeg bevist. Det er jeg hamrende stolt af, og vi vil rigtig gerne forsvare vores titel, siger Alexander.

Han har praktikplads hos ETK - Ejendomme Teknik Køge, er 23 år og bor i Lille Skensved.

Intensiv træning

Træningen frem til DM foregår i den nye, opvarmede arbejdshal på Roskilde Tekniske Skoles afdeling Vilvorde. Alle anlægsgartnere der skal til DM, har fået opgaven – et detaljeret og svært haveanlæg - udleveret og kan træne på den. For Kamilla og Alexander foregår det ved først at lave anlægget i et roligt tempo for at planlægge arbejdet og få øje på potentielle problemer. Derefter laves opgaven én gang til på tid.

- Det er en god måde at gøre det på. Opgaven i år er sværere end sidste år, og vi skal være topforberedte på, hvad der er svært, rækkefølgen af opgaver og vores kommunikation, siger Kamilla.

Hun er 24 år, har praktikplads hos Anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard A/S og bor i Nørre Asmindrup.

Kigger frem mod EuroSkills 2020

Lars Bøjholm er underviser på anlægsgartneruddannelsen på skolen, og træner de to elever igen i år. Han har store forventninger til de to elevers præstation. Hvis de vinder DM i Skills 2020, kan de stille op til EuroSkills 2020 – det europæiske mesterskab for unge på erhvervsskolerne. Det foregår i Graz, Østrig, til september.

- Alexander og Kamilla kan godt gå hele vejen, fordi de er hamrende dygtige til at gennemskue opgaverne og gribe dem rigtig an. Det er ret nemt for mig at træne dem, fordi de er så skarpe. De har forskellige måder at arbejde på, men da de er så gode til at snakke sammen om udfordringerne undervejs, så er forskelligheden en kæmpe force, forklarer Lars. 

VIDEO: Se video med Alexander og Kamilla, hvor de træner frem til DM i Skills.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Få mere at vide

 Bliv anlægsgartner

 DM i Skills 2019: Mød Kamilla og Alexander, anlægsgartnere

 DM i Skills 2019: Medaljeregn over Roskilde

Se billederne


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2020 afholdes i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar, og der er gratis adgang for alle. Skills Denmark forventer mere end 65.000 gæster.

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 Se mere på skillsdenmark.dk
 Se mere på skills2020.dk

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv