Nye håndværksuddannelser på vej til Greve

Elsker du duften af træ eller synet af en nymalet hus? Fra januar er det nu muligt at tage en uddannelse som tømrer og bygningsmaler i Greve. Det er EUC Sjælland og Roskilde Tekniske Skole, der har indgået et samarbejde om at etablere uddannelserne.

Allerede fra 16. januar 2020 er det muligt at tage grundforløbsuddannelsen indenfor tømrer- og bygningsmalerfagene i Greve. Det kommer til at ske Rådhusholmen 3, hvor EUC Sjælland og Roskilde Tekniske Skole har opbygget en såkaldt uddannelsessatellit.

Bygningen, der ligger mindre end 500 meter fra S-toget, husede tidligere Sosu Sjælland og har nu gennemgået en del ændringer blandt andet med ændret rumfordeling, cafe, thekøkken og opsætning af vaske til malereleverne, som har behov for dem til rengøring af malerværktøjerne. Hele tømrerafdelingen fra Roskilde Tekniske Skole har også været på besøg for besigtige indretning og rammer, så alle er klar til det fremtidige samarbejde.

- Det ser fint ud, lokaliteten er snart klar til brug og de første tilmeldinger til uddannelserne er en realitet, fortæller en forventningsfuld John Normann, som er direktør for EUC Sjælland.

Fra august vil der yderligere startes et bredt grundforløb 1 med unge, der har interesse i diverse byggeuddannelser inden for byggeri, teknologi og transport.

Formålet er at tilgodese unge i Køge Bugt-området og omegn, som foretrækker at starte sin uddannelse lokalt og uden lang transportvej. Eksempelvis skulle en ung, der ønskede at uddanne sig til bygningsmaler transportere sig til enten Næstved, Roskilde eller København. Derfor har det nye tilbud også opbakning fra både kommune og Ungdommens uddannelsesvejledning i Greve.

Tilmelding til uddannelserne

Man kan tilmelde sig uddannelserne via optagelse.dk både på Roskilde Tekniske Skole og på EUC Sjælland. De første tilmeldinger er i hus, så allerede nu er der sikkerhed for, at der starter hold i Greve den 16. januar.

Man kan læse mere om tilbuddet på skolernes hjemmesider eucsj.dk og rts.dk
 

Få mere at vide

 Grundforløb 1: Bygge og anlæg

 Grundforløb 2: Bygningsmaler

 Grundforløb 2: Træfagenes byggeuddannelse

 Om adressen: Roskilde Tekniske Skole, Rådhusholmen 3, Greve

Se billederne

 

 

Udskriv