DM i Skills 2020: Roskilde går efter mere guld

Roskilde går efter mere guld

Konkurrencedeltagere, demonstrationsfag og folkeskoler: Når DM i Skills 2020 sættes i gang, er Roskilde Tekniske Skole flot repræsenteret.

Når Bella Center Copenhagen åbner dørene til dette års udgave af DM i Skills, er ti dygtige elever fra Roskilde Tekniske Skole klar til at dyste om at blive Danmarks bedste unge håndværkere i deres fag. Skolen har elever i konkurrence hos bygningssnedkerne, blomsterdekoratørerne, vvs-energispecialisterne, anlægsgartnerne og industriteknikerne. Desuden deltager blikkenslagere fra skolen i Øresundsmesterskaber, som afholdes under DM i Skills.

- Vi må se, om vi kan leve op til sidste års triumf. Da vandt elever fra skolen i hele tre konkurrencer, og vi havde svært ved at få armene ned. Det var det hidtil bedste resultat for os. Nu går vi til den igen, og sætter alt ind på at præstere lige så flot, fortæller Jacob Christiansen, kommunikationschef på Roskilde Tekniske Skole.

DM i Skills har stor betydning

For eleverne betyder konkurrencen rigtig meget:

- Det har givet mig en utrolig glæde og faglighed ved, at jeg har kunnet vise og fortælle, hvad jeg har været med til at lave, siger Alexander Herluf Hansen. Han er anlægsgartnerelev og stiller op for anden gang til DM sammen med sin makker, Kamilla Saltoft Finderup Andersen. De vandt DM i Skills 2019 og vil rigtig gerne gentage succesen i år:

- Hvis vi vinder, kvalificerer vi os til EuroSkills 2020 i Graz, Østrig. Og det vil vi selvfølgelig rigtig gerne opleve, fortæller Kamilla.

Konkurrence, vejledning og Prøv, Mærk, Føl

DM i Skills er mere end konkurrencer – det er også en uddannelsesevent.

- Her kan alle komme og få et indtryk af de rigtig mange erhvervsuddannelser og deres muligheder. Vi har elever med fra mange uddannelser, fx landbrugsuddannelsen, gartner, greenkeeper, og på mange af uddannelsesstandene er der Prøv, Mærk, Føl-områder, hvor man selv kan teste sine Skills og få vejledning om uddannelser, forklarer Jacob Christiansen.
SkillsDenmark, som står for begivenheden, forventer cirka 65.000 gæster i dagene 16.-18. januar. Der er gratis adgang, og alle er velkomne.

Lokale elever fra 8. klasser er med

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes finalen i Skills Stafet for elever i 8. klasser. Roskilde Tekniske Skole afholdt Skills Stafet i efteråret i samarbejde med ZBC Roskilde, Roskilde Handelsskole og UU Roskilde/Lejre. Her vandt klasser fra Absalons Skole, Klostermarksskolen, Lindebjergskolen, Margretheskolen samt Roskilde Private Skole og kvalificerede sig dermed til landsfinalen, som afholdes om fredagen.

Se billederne


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2020 afholdes i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar, og der er gratis adgang for alle. Skills Denmark forventer mere end 65.000 gæster.

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 Se mere på skillsdenmark.dk
 Se mere på skills2020.dk

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv