Roskilde Festival 2020: Potter til Roskilde Festival

På Roskilde Festival 2020 vil elever fra Roskilde Tekniske Skole være med i en række projekter, som netop nu er på tegnebrættet. Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler op til og under festivalen på www.rts.dk/roskildefestival samt på Facebook:

Potter til Roskilde Festival

Det er vådt og blæsende udenfor, men i væksthuset på Roskilde Tekniske Skoles grønne afdeling er der fuld gang i opvarmningen til årets Roskilde Festival.

- Jeg har ikke prøvet den her pottemaskine før, men det finder vi nok ud af, erklærer Sofie, mens hun og hendes tre klassekammerater gør klar til opgaven: der skal omplantes bregner, som skal bruges til udsmykning af Artist Village på Nordeuropas største festival til sommer.

De fire elever - Michella, Natashia, Maria og Sofie - er startet på grundforløb to på gartneruddannelsen for knap tre uger siden. Vi tog en snak med dem om skolestart og opgaven med at forberede til festival.

Hvad tænker I om at lave sådanne projekter, der skal bruges til noget konkret, som en af undervisningen?

- Det giver rigtig god mening på en erhvervsuddannelse, fordi der kommer meget praktisk ind over læringen. Man ser resultatet af det man gør, og det kan bruges til noget, svarer Maria.

De her bregner skal være med til gøre det til en god oplevelse for Tyler The Creator, Taylor Swift og TLC at være på Roskilde Festival. Hvad tænker I om det?

- Det er sjovt at gå her i januar måned i væksthuset og forestille sig sommeren, og at det vi laver nu, skal bruges på Roskilde Festival. Det er fedt at kunne bidrage til det, siger Maria.

Hvad er det planter kan?

- Det er vigtigt, at der er noget lækkert at se på på sådan en festival – det giver rigtig god mening, forklarer Sofie.

- Ja, planter giver liv og ro med bladene og farverne, fortsætter Michella.

Hvordan er I kommet i gang på uddannelsen?

- Det er den bedste beslutning, jeg har taget længe. Jeg er blevet en meget gladere person, som kommer hjem og er positiv og med overskud. Det er en stor ære at få lov til at lave det her til festivalen, og det bliver fedt at sige: ”Det har jeg været med til at lave”, fortæller Natashia.

Stærkt samarbejde mellem festival og skole

Roskilde Tekniske Skole har formaliseret samarbejde med Roskilde Festival på en række områder, og skolen indgår som samarbejdspartner på uddannelsesområdet. Festivalen anvender i festivalperioden en lang række af skolens værksteder og faciliteter, ligesom skolen indgår i flere samarbejdsprojekter, hvor såvel skolens ansatte som elever deltager.

Se billederne


Følg arbejdet på Facebook


Nyheder om Roskilde Festival 2020

 

 

 

Udskriv