Fra klassekammerater til kammerater

6 elever fra data- og kommunikationsuddannelsen har været i Barcelona på Institut Marianao i et Erasmus+ ophold. - Fantastisk oplevelse, fortæller eleverne.

- Vi kunne gå rundt i t-shirts, og det var skønt.

Sådan siger Martin Raun Frølich, som sammen med fem klassekammerater netop er kommet hjem fra Barcelona. De har været på et Erasmus+ ophold på Institut Marianao - en uddannelsesinstitution lige uden for den catalanske hovedstad.

- Den store forskel på vores faglige profiler er, at hvor vi er mere brede i vores uddannelser, så bliver de spanske elever uddannet til at være specialister. Jeg tror, vi bliver mere klar til at gå ind i flere og forskellige systemer og kodninger, hvorimod eleverne her på instituttet kan færre ting, men til gengæld 100 %, fortæller Andreas Belling Hansen.

Tilgangen til at gå i skole er også anderledes.

- På instituttet betaler eleverne for deres uddannelse, og derfor skal der tjenes penge. Det betyder, at de først møder ind på deres skole efter arbejde. Så bliver man altså lige lidt ekstra glad for vores uddannelsessystem herhjemme, siger Martin.

Styrket sammenhold

Sådan et ophold gør noget ved holdet. Først og fremmest så styrker det sammenholdet:

- Jeg vil sige, at vi er gået fra at være klassekammerater til at være kammerater. Inden vi tog afsted var vi allerede et godt sammentømret hold, og det er bare blevet endnu bedre nu, og så er det ekstra sjovt at komme i skole, fortæller Andreas.

Martin fortsætter:

- Eleverne vi var sammen med dernede, var super imødekommende og hjælpsomme. De spurgte hele tiden, om vi havde brug for hjælp. Vi gik også ud sammen med dem, og de viste os dejlige steder i Barcelona.

En stor kulturoplevelse

Erasmus+ handler både om faglig og kulturel forståelse på tværs af lande. Derfor var de seks elever også ude at opleve byens bygninger og landskaber. Det faktum at de spanske elever havde svært ved at tale engelsk, gjorde ikke så meget:

- Deres engelskundervisning stopper langt tidligere end vores her i Danmark, men man kommer jo langt, når man er åben over for hinanden og gerne vil hænge ud sammen. I forhold til selve undervisningen, så er kodning jo kodning - det er et sprog i sig selv, så der havde vi meget til fælles, forklarer Martin.

Værdifuldt for eleverne

Kim Donnerborg var med som lærer for de seks elever. Han er ikke i tvivl om værdien af oplevelsen:

- Når man tager denne uddannelse, så skal man i høj grad være i stand til at sætte sig ind i nye ting og arbejdssituationer, og det var lige, hvad vi var ude for her. En helt anden måde at gøre tingene på og under nogle ret andre rammer, end dem de kender fra deres trygge hverdag her på Roskilde Tekniske Skole. Det ruster dem til det arbejdsliv, der venter dem på en god måde, slutter Kim.

Få mere at vide

 Data- og kommunikationsuddannelsen

Se billederne

 

 

Udskriv