Roskilde Festival 2020: Multifunktionelt siddemøbel til Roskilde Festival

På Roskilde Festival 2020 vil elever fra Roskilde Tekniske Skole være med i en række projekter, som netop nu er på tegnebrættet. Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler op til og under festivalen på www.rts.dk/roskildefestival samt på Facebook:

Multifunktionelt siddemøbel til Roskilde Festival

Kan man lave en skraldespand om til en stol - og omvendt? Det kan man sagtens, hvis man har den gode idé og hænderne skruet rigtigt på. Det har Theis, Lars og David bevist.

På tømreruddannelsen på Roskilde Tekniske Skole har tre elever lavet et dobbeltfunktionelt siddemøbel.

- Lamelmåtten er det centrale i vores konstruktion. Den kan både formes til en skraldespand, og lægges hen over den ramme, vi har bygget, så den bliver til et siddemøbel til to personer, siger en af eleverne Theis Stærmose.

Makkeren David Rasmussen fortsætter:

- Havde vi bygget en ramme til et bord, kunne lamelmåtten også bruges som bordplade. Den er enkel, nem at arbejde med og vejer ikke ret meget, fortæller han.

Kan man lave en skraldespand om til en stol - og omvendt? Det kan man sagtens, hvis man har den gode idé og hænderne skruet rigtigt på. Det har Theis, Lars og David bevist. På tømreruddannelsen på Roskilde Tekniske Skole har de tre elever lavet et multifunktionelt siddemøbel, som skal bruges på Roskilde Festival.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Skal bruges på årets Roskilde Festival

Som en del af undervisningen på uddannelsen skal tømrerne igennem et teknologifag. Her skal eleverne i løbet af to uger finde på en smart, teknisk konstruktion. Roskilde Tekniske Skole samarbejder på mange områder med Roskilde Festival. Festivalen har efterspurgt prototyper af siddemøbler, der kan flere ting, og den opgave tog de tre elever til sig:

- De har arbejdet enormt struktureret og er gået metodisk grundigt til værks. De startede med at søge og samle idéer, for derefter at bygge små udgaver af dét, der skulle blive det rigtige møbel, og det er det, der er hele essensen ved faget. Nu står der så et møbel, som er ret genialt fundet på og udført, og det kan samles på festivalen uden brug af værktøj. De kan være meget stolte af deres præstation, siger den tydeligt imponerede underviser, Jacob Ekelund Grurup.

De tre elever indgår i et hold af andre tømrerelever, og der blev produceret fire andre fine prototyper på siddemøbler, som Roskilde Festival afhenter og bruger i år.

Fokus på bæredygtighed

Festivalen har fokus på bæredygtighed og affaldsminimering, og det skal derfor også skinne igennem i elevernes møbler.

- Møblet passer lige på en palle, når det er pakket ned, og fylder ikke ret meget. Det betyder, at det transporteres, stables og lagres nemt. Designet er luftigt, og det er nemt at vaske, tørre og genanvende. Det er lavet i ubehandlet træ, og det er skånsom måde at producere møbler. Delene kan nemt udskiftes, og i princippet kan det skrues fra hinanden. Og så er det jo bare træ, der ikke forurener, uddyber Lars Pløk Christiansen.

Et stærkt samarbejde

- Eleverne får meget ud af det gode samarbejde, vi som skole har med Roskilde Festival. Opgaverne er konkrete, og produkterne skal anvendes på en af Europas største musikfestivaler, og det betyder noget for eleverne. Samtidig får festivalen input til, hvordan de kan løse forskellige udfordringer med de idéer og produkter, eleverne leverer, fortæller Henrik Mörke-Malmkvist, afdelingsleder på Roskilde Tekniske Skole.

Se billederne


Følg arbejdet på Facebook


Nyheder om Roskilde Festival 2020

 

 

 

Udskriv