En uddannelse med mange facetter

Kreativitet, kundeservice og økonomi. Du skal kunne mange ting som blomsterdekoratør.

Julie Radoor er 24 år gammel og uddannet blomsterdekoratør.

- Jeg valgte blomsterdekoratør som uddannelse, fordi jeg ville arbejde kreativt, og samtidig have med mennesker at gøre. Efter gymnasiet fandt jeg et job i en blomsterbutik, og så var det bare dét, jeg ville. Det er en rigtig fed uddannelse, og jeg har ikke i ét sekund fortrudt det valg, fortæller Julie.

Mange facetter i faget

Den handelstekniske del af uddannelsen foregår på Roskilde Handelsskole, mens den kreative fagtekniske del af uddannelsen foregår på Blomsterskolen Vilvorde, Roskilde Tekniske Skole. Netop kombinationen af kunder, økonomi og kreativitet gør faget spændende, synes Julie:

- Du skal være god til at forstå kunden og sætte dig ind i, hvad de skal bruge buketten til. Skal de til bryllup, skal de have én slags kundeservice og buket – skal de til begravelse noget andet. Det skal du som blomsterdekoratør kunne afkode, forklarer Julie.

Derudover er der det mere tekniske og økonomiske i faget:

- Buketterne skal bindes i høj kvalitet, så det er virkelig flot, og som kunden har tænkt det. Endelig skal du være bevidst om, at der tjenes penge på dit arbejde og valg af materialer. Der er så mange facetter ved faget, fortsætter Julie.

Rum til fordybelse

Julie blev færdiguddannet i 2018. Når hun tænker tilbage på tiden under uddannelse, er der især én ting, som hun husker tydeligt:

- Mine klassekammerater og jeg elskede at komme i skole. Her var det helt acceptabelt at nørde igennem med tingene og fordybe sig i detaljerne.

Under uddannelsen viste Julie hurtigt talent for faget, og derfor deltog hun i konkurrencer inden for faget, fx Københavnsmesterskabet og DM i Skills. Det udviklede hende – med hendes egne ord – "helt vildt".

Mange muligheder i faget

Allerede inden Julie var færdiguddannet, blev hun tilbudt job som butiksbestyrer med fem ansatte under sig.

- For mig gik det rigtig stærkt, og der er muligheder for at gøre en god karriere, hvis det er det, du vil. For mig har det været spændende at blive leder så tidligt i karrieren, fortæller Julie. Efter at have været leder i 1,5 år har hun nu valgt at stoppe.

- Jeg tænkte: "Nu har jeg prøvet det – nu skal jeg noget nyt". Jeg har det nok ligesom Pippi Langstrømpe på den måde at: "det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt finde ud af", siger Julie, der sonderer branchen for de muligheder, hun nu skal kaste sig over.

Mere om uddannelsen

Blomsterdekoratøruddannelsen er en kreativ uddannelse, hvor der arbejdes med design, form og farve. Det er et speciale på detailhandelsuddannelsen, og eleverne lærer at arrangere og binde blomster samt at kombinere farver, former og blomster, så det passer til den dekorationsopgave, der skal udføres.

 Bliv blomsterdekoratør

Se billederne

 

Udskriv