Svend med medalje trods coronatider

Elever på sidste år af erhvervsuddannelserne har været de første til at genåbne erhvervsskolerne. Takket være den beslutning kan Jonas nu få medalje for sin flotte eksamen.

Jonas Knudsen bestod sin svendeprøve med karakteren 12 i både den el-faglige teori og den erhvervsrettede innovationsdel af eksamen som elektriker med speciale inden for Building Management Systems. Han har specialiseret sig for intelligent bygningsstyring og CTS-anlæg. Jonas er udlært fra Roskilde Tekniske Skole og praktikpladsen Bravida i Glostrup.

Coronatid

Hans sidste skoleophold har været præget af skolelukningen pga. coronakrisen. Første halvdel af hans forløb foregik som virtuel fjernundervisning hjemmefra. Først da det igen blev muligt for elever på sidste år af erhvervsuddannelserne, kunne han færdiggøre sin svendeprøve under næsten normale forhold, som selvfølgelig var præget af de skærpede krav til afstand og hygiejne.

Genåbning og svendeprøve

Hvis ikke genåbningen for afgangseleverne var blevet besluttet, ville Jonas og hans kammerater alle have fået administrativt udstedte svendebreve baseret på årskarakterer. Med sit flotte resultat ved svendeprøven kan Jonas nu indstilles til medalje, hvilket ikke havde kunnet lade sig gøre med et administrativt svendebrev.

Glad uddannelsesleder

René Kjærgaard Frost som er uddannelsesleder for elektrikeruddannelsen på Roskilde Tekniske Skole glæder sig over, at det igen er blevet muligt at gennemføre svendeprøverne:

- Vi skal selvfølgelig tage mange forholdsregler for at sikre, at alle myndighedernes retningslinjer er overholdt, men der er super dejligt, at eleverne har fået en ordentlig afslutning på deres forløb. Alle elever er bestået og har fået fine resultater, så selv om deres forløb har været præget af nødundervisning, så er de kommet godt igennem og deres faglighed er helt på plads.

Svendegilde hver for sig

Det er i øjeblikket ikke muligt at afholde fælles svendeprøveafslutninger, som det er traditionen på Roskilde Tekniske Skole. Efter endt eksamen var der i stedet mulighed for at hilse på familie, mester og undervisere i trygge rammer foran skolens elektrikerafdeling, hvor der både var lidt at spise og lidt at drikke – og naturligvis rigelige mængder håndsprit.

Læs om uddannelsen

 Bliv elektriker 

Se billederne

 

 

Udskriv