Endelig i gang igen

Frederik Domino Hansen er en af de mange elever, som mandag d. 18 maj kunne komme tilbage på Roskilde Tekniske Skole. Han uddanner sig til industritekniker og er i gang med grundforløb 2.

- Det er fedt at være tilbage på skolen. Vi har haft en masse teoretisk undervisning, og det er gået fint nok. Nu skal vi i gang med at bore, fræse og alt det der på maskinerne, og det har jeg glædet mig til, siger Frederik, mens han gør et stykke metal klar til at blive bearbejdet. Kanten skal være helt lige, som han siger. Frederik har en htx-eksamen med i bagagen og vil på universitet og læse til ingeniør, når han er færdig med industriteknikeruddannelsen.

Frederiks underviser, Kim Juul Jensen, står ved siden af og kigger med.

- Det er rart at komme i gang igen og se og høre eleverne og kollegerne. Det har selvfølgelig været noget trægt kun at køre de teoretiske dele af undervisningen via MS Teams. Så nu skal eleverne virkelig give den gas i den praktiske del af undervisningen. Der er god plads mellem maskinerne, så det burde ikke give udfordringer med at overholde reglerne om afstand i undervisningen, forklarer han.

Forberedt eleverne på en anden slags skole

Fredagen før genåbning brugte Kim hele undervisningsdagen på at forberede eleverne på, at det ville blive en anden slags skoledag, når de kom tilbage.

- Vi har fx afholdt et online sikkerhedskursus med eleverne. Derudover har vi taget mange snakke med dem om håndhygiejne, holde afstand, osv. Vigtigst af alt så har vi undervisere talt med om, at de skal bruge deres sunde fornuft og passe på hinanden, også når de er på skolen, fortæller Kim.

Det sociale

Noget af det fede ved at være tilbage er at se hinanden igen.

- Vi har selvfølgelig haft en daglig kontakt online, men det er rart at se klassen igen. Det er jo ikke helt det samme, når vi ikke kan være sammen og samarbejde. Så det er dejligt at kunne lave lidt sjov med hinanden igen og samarbejde om opgaverne, siger Frederik.

Om uddannelsen til industritekniker

Industriteknikeren arbejder med computerstyrede maskiner, der kan dreje, bore og fræse i fx metal. Du arbejder med robotstyring og 3D-print, og du lærer også, hvordan maskinerne kan lave tandhjul og lejer. En vigtig del af arbejdet går ud på at programmere CNC-maskinerne, men du lærer også at opstille maskinerne og reparere dem.

 Bliv industritekniker

Se billederne

 

Udskriv