Pallehaver et hit på Musicon

Elever på Roskilde Tekniske Skoles gartneruddannelse har produceret fem flotte mobile pallehaver og installeret dem på Musicon.

- Det har været et super sjovt projekt at være med til, siger Michella Mathiesen, gartnerelev på Roskilde Tekniske Skole. Med et resolut greb skubber hun palleløfteren ind under en af pallehaverne, løfter den og trækker den ud til lastbilen, der skal transportere de fem haver fra Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde på Køgevej til Musicon. Ved lastbilen venter et hold klassekammerater, som hjælper med at få pallehaven på plads.

Hun fortsætter:

- Helt fra det tidlige forår har vi gået og passet og plejet de her planter, som står i pallehaverne. Nu glæder jeg mig til at se dem på Musicon, hvor de sommeren igennem vil stå og pryde og sprede glæde for de mennesker, der er på området, og det er fedt at tænke på, fortæller Michella, som er en af de mange elever, der har været inde over projektet.

Elever på Roskilde Tekniske Skoles gartneruddannelse har produceret fem flotte mobile pallehaver og installeret dem på Musicon. - Det har været et super sjovt projekt at være med til, siger Michella Mathiesen, gartnerelev på Roskilde Tekniske Skole.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Dufte, farver og glæde på Musicon

På Musicon er de meget glade for haverne. De kommer til at have stor betydning for området.

- Vi arbejder rigtig meget med at gøre byrummene grønne og indbydende for de mange mennesker, der bor og opholder sig på Musicon. Vi er meget imponerede over, hvor flotte pallehaverne er. Det er så fedt, at vi får leveret planter, som allerede står i fuldt flor, og vi håber det vil være med til at skabe nogle hyggelige rammer for de mange mennesker i bydelen, siger Sandra Schumann, projektmedarbejder i Musicon-sekretariatet.

Det gode samarbejde

Både Musicon-sekretariatet og mange af de andre aktører på Musicon-bydelen sætter stor pris på samarbejdet med Roskilde Tekniske Skole og eleverne. Tidligere på året var et hold elektrikerelever fx med til at give input og ideer til, hvordan skatehallen Hal 12 kunne blive mere bæredygtig og omkostningseffektiv i drift.

- Disse haver er et rigtig godt eksempel på det samarbejde, vi har og gerne vil have med Roskilde Tekniske Skole. Vi inviterer eleverne ind til forskellige aktiviteter, og de kommer med gode ideer, liv og energi. Samtidig kan Musicon bruges til cases i forskellige undervisningssammenhænge, siger Sandra Schumann.

Undervisning i virkeligheden

Netop den praksisnære undervisning er meget motiverende for eleverne:

- Når jeg i undervisningen kan give sådanne konkrete projekter til eleverne, hvor der står en kunde og forventer en leverance af høj kvalitet, så er de bare ekstra meget på. Det betyder meget for dem, at produktet skal stå i et byrum, hvor mange tusinde mennesker kommer til at se og bruge dem, fx deres egen familie og venner. Eleverne stepper lige op i et ekstra gear i undervisningen, og det kan jeg tydeligt mærke, fortæller Mette Lunow, underviser på Roskilde Tekniske Skole.

Pallehaverne er placeret ved sekretariatshuset. Eleverne har designet pallehaverne, så de er både flotte at se på og nemme at flytte. Når og hvis haverne skal løfte en opgave et andet sted på området, kan de hurtigt flyttes og installeres på en ny måde og med et nyt formål.

Få mere at vide

 Bliv gartner

Se billederne

 

Udskriv