Årets første studenter fra HTX Roskilde

Der var store smil, roser og lykønskninger i rå mængder, da årets første htx-studenter fik hue på.

- Det har været suverænt fedt at gå på HTX Roskilde. Jeg har mødt nogle mennesker her, som jeg aldrig kommer til at glemme. Her kan man være sig selv, fordi vi er en flok af mange forskellige typer. Samtidig gør underviserne deres bedste for at få os til at gøre vores bedste, fortæller Oliver Finn Søe Jensen.

Drømmer i design

Catharina Coco Hansen har også fået hue på:

- Det er prikken over i’et at blive færdig, og det føles bare rigtig dejligt. Det har været spændende og lærerigt at gå her. Nu tager jeg et sabbatår, og så vil jeg bruge min studentereksamen til at læse design, fortæller hun.

Eleverne kan mere end deres fag, forklarer Sune de Montgomery Nørgård, som er rektor på HTX Roskilde:

- Vi er et gymnasium med fokus på naturvidenskab, it, teknologi og design. Samtidig har vi dannelse som integreret del af alle fag. Tilsammen giver gymnasiets brede fagrække eleverne en almen dannelse og nogle stærke tværfaglige kompetencer. Studenterne er klar til fremtiden, siger Sune. Han glæder sig til at overrække eksamensbeviser til alle de nye studenter.

Kulmination på 3 års arbejde

- For de her dejlige unge mennesker er denne dag jo afslutningen og kulminationen på 3 års hårdt arbejde. Det bedste ved det hele er, at jeg kan mærke deres begejstring – i dag såvel som hele vejen igennem deres studie. Det gør mig naturligvis utrolig glad og stolt på deres vegne, siger Sune de Montgomery Nørgård.

Nu venter fejringer på stribe for de nye studenter med familie, ved studentergilder og selvfølgelig på vogntur med klassen.

Få mere at vide

 Bliv htx-student - vælg htx-uddannelsen på HTX Roskilde

Se billederne

 

Udskriv