Til åbent hus i 3D med mobil og mus

Roskilde Tekniske Skole og HTX Roskilde afholder virtuelt åbent hus lørdag den 23. januar kl. 10-14. Her kan man med mobil, tablet eller mus i hånden få både liveoplevelser, svar på sine spørgsmål og gå på opdagelse i skolens miljø, værksteder og faciliteter.

Normalt ville skolen slå dørene op og give mulighed for at tage rundt på skolens adresser. Her ville man møde elever, lærere og vejledere, kunne se skolens værksteder og faciliteter. På grund af coronasituationen har skolen i samarbejde med konsulenthuset Edura i stedet tænkt i udvikling af online løsninger, som kan tilgås fra computer, tablet og mobiltelefon, så alle har mulighed for at deltage.

Virtuelt univers

Der er etableret et helt nyt virtuelt univers, som på nær duften fra værksteder, laboratorier, blomster og stalde giver mulighed for at få alt det, som man normalt kan møde ved åbent hus. Man kan chatte med vejledere og møde elever som fortæller om deres uddannelse. Man kan frit bevæge sig rundt i 360 graders universet og gå på opdagelse.

Det virtuelle univers har den fordel, at man kan bruge den tid, man har behov for og fx kan gense nogle af de mange elevfortællinger i form af videoer, som handler om uddannelserne, undervisningen, kammeratskabet og om hvordan det er at gå på skolen. Man kan stille spørgsmål og få svar om valg af ungdomsuddannelse uanset om det drejer sig om en af de mange erhvervsuddannelser, hvoraf flere kan tages som eux, den erhvervsfaglige studentereksamen eller om interessen handler om htx-gymnasiet.

- Vi glæder os meget til at præsentere skolen på denne måde og håber, at både kommende elever og forældre vil blive klogere på skolens uddannelser og vil opleve, at muligheden for nemt at bevæge sig på tværs af uddannelser og adresser kan give en god og grundig introduktion før man skal vælge uddannelse, fortæller kommunikationschef Jacob Christiansen.

Program og tilmelding

Programmet byder på live velkomst med en introduktion til uddannelserne samt til det virtuelle univers, som man så kan gå på opdagelse i. Ud over muligheden for at live chatte og få svar på spørgsmål, vil der være mulighed for at booke tid til en personlig vejledningssamtale.

- Selv om det virtuelle univers er opbygget for at kompensere for et åbent hus-arrangement, som var i fare for helt at blive aflyst, så ser vi flere gode muligheder i det nye univers, som ikke kun kommer i spil til dette års åbent hus, men også kan anvendes fx på messer samt i aktiviteter for grundskolerne, slutter Jacob Christiansen.

Man kan allerede nu tilmelde sig og få tilsendt information, en påmindelse og link til live begivenhederne:

23. januar kl. 10-14: Virtuelt åbent hus på Roskilde Tekniske Skole

23. januar kl. 10-14: Virtuelt åbent hus på HTX RoskildeVirtuelt åbent hus 23. januar kl.10-14

Missede du live oplæggene? Fortvivl ikke - du kan se dem her. Oplev direktør Jesper Østrup samt eux-elev Laurits og tømrer-elev Mathias, begge går på grundforløb 2:

Gense Facebook LIVE sendt kl. 10

 

 

Udskriv