De første struktører fra Roskilde Tekniske Skole

- Det er en stor dag for de fire nybagte svende og en milepæl for skolen. Sådan siger uddannelsesleder Claus Egede Cornelius, da 2 bygningsstruktører og 2 anlægsstruktører i dag fik svendebrev som de første på skolen.

Smilene var ekstra store på Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde i dag. De fire første elever fra uddannelsen anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger fik deres svendebrev.

- Det er fedt at være i hus. Svendeprøven var meget teknisk, men det gik jo godt, fortæller Nicklas Jensen, nu uddannet anlægsstruktør. Nicklas fik en samlet karakter på 10 for svendeprøven.

Mange forskellige opgaver

- Jeg kan virkelig godt lide at arbejde ude og lave forskellige opgaver. Det er et alsidigt arbejde, hvor vi fx laver forskellige betonarbejder, fundamenter, belægninger og kloakker. Det er ikke det samme hele tiden. Det er bare en fed fornemmelse, når man har afleveret godt stykke arbejde, og kunden er glad, fortsætter Nicklas, som har haft læreplads hos Jonas Thaisen Aut. Kloakvirksomhed & Anlægsstruktør.

De skal bygge Danmark

Uddannelsesleder Claus Egede Cornelius holdt en tale for de fire elever, da de skulle have svendebrev og gaver.

- Vi har nu bevist, at vi kan uddanne dygtige elever på uddannelsen, og det er dejligt, at de første elever kan få deres bevis. Det er en milepæl for os som skole, siger han.

- Struktører bygger, groft sagt, Danmark. Det gælder supersygehuse, letbaner, broer, huse osv. Alt hvad vi færdes på og i, har der været en struktør ind over. De er derfor helt essentielle for byggerier og byggeprocesser. Det er vigtige opgaver for samfundet, som disse fire elever skal ud og løse, og de er klar til at tage ansvaret på deres skuldre, forklarer Claus Egede Cornelius.

Udvider faciliteterne

På Roskilde Tekniske Skole er der ved at blive gjort klar til flere elever på struktøruddannelsen. Der bliver bygget en helt ny hal på skolens afdeling på Søndermarksvej i Roskilde. Her får struktørerne mere plads til at boltre sig.

- Vi gearer faciliteterne til flere elever. I den nye hal bliver der plads til flere og større projekter, og det ser vi frem til, slutter Claus Egede Cornelius.

Se billederne

 

Udskriv