Den røde snor klippet til ny vej

Onsdag den 16. juni blev det nye vejkryds ved Søndermarksvej og Køgevej samt det nye stykke vej ved Roskilde Tekniske Skoles grønne afdeling, Vilvorde officielt indviet med deltagelse af repræsentanter fra Vor Frue lokalråd, Roskilde Tekniske Skole og Roskilde Kommune.

Den friske, sorte asfalt på den nye vej ind til Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde ved Køgevej var varmet godt igennem, da gruppen af repræsentanter var samlet for at markere åbningen.

Inden den røde snor blev trukket over vejen, sagde formand for Plan- og Teknikudvalget, Jens Børsting bl.a.:

- Vi har glædet os til denne dag, hvor vi kan markere flytningen af det farlige kryds, der lå her tidligere til fordel for en langt mere trafiksikker adgang til området for især cyklisterne. Tak til Vor Frue lokalråd for den gode idé og tak til Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde for bl.a. at medvirke til at udtænke beplantningen, der skal foregå i efteråret.

Dernæst blev den røde snor klippet over, og direktør for Roskilde Tekniske Skole, Jesper Østrup tog ordet:

- Set fra vores side er vi meget taknemmelige over, at det nye kryds og det nye stykke vej er en realitet. Vi har mange hundreder elever og ansatte, som færdes her hver dag. Det bliver langt bedre for dem at komme ind til afdelingen nu. Vi har et godt samarbejde med kommunen – det har vi også haft i dette projekt, og det sætter vi stor pris på.

Elever med i hele processen

Da projektet var besluttet af byrådet og skulle sættes i gang, blev anlægsgartnerelever fra Roskilde Tekniske Skole involveret. Mellem Køgevej og det nye stykke vej skal der laves beplantning i form af et naturligt læhegn. Dels for at optimere sikkerheden og dels for at gøre området pænere.

- Elever har som en del af deres undervisning lavet flere designs til, hvordan beplantningen kunne se ud. Disse forslag har kommunen samlet sammen og så lavet den endelige plan. Til efteråret, når jorden stadig er varm og mere våd, skal eleverne være med til arbejdet med at sætte træerne og buskene i jorden, og det bliver rigtig sjovt for dem at være med til, slutter Niels-Ole Vibo Jensen, som er uddannelseschef på Vilvorde. Han og mange andre kan nu glæde sig over, at der inden for et par dage er tilført vejstriber og udført de sidste tilpasninger.

Mere om projektet

Der har været mange interessenter involveret i projektet. Roskilde Kommune, Roskilde Tekniske Skole, Vor Frue lokalråd samt Vejdirektoratet. MJ Eriksson A/S har stået for entreprisen.

Se tidligere nyheder, fotos og videoer om arbejdet:

Nyt stykke vej åbnet (april 2021)

Ny vej ind til Vilvorde (oktober 2020)

Se billederne

 

Udskriv