En industritekniker i sit es

Poul Johansen Maskiner i Fårevejle producerer maskiner, der kan udføre manuelt arbejde, fx sortering af klodser til Lego. For en industritekniker er det en spændende arbejdsplads, og Roskilde Tekniske Skole har et glimrende samarbejde med virksomheden om lærlinge.

Nicolai Nordborg står med en lille klump råmetal, som skal formes til en del, der så skal indgå i en større maskine. Han er ved at uddanne sig til industritekniker på Roskilde Tekniske Skole og har læreplads hos Poul Johansen Maskiner. Klumpen skal en tur i CNC-maskinen for at blive bearbejdet, og det er her Nicolais evner og overblik skal i spil. Maskinen skal programmeres til at lave det ekstremt præcise arbejde, som er helt ned til 1/1000 millimeter. Hør ham fortælle om arbejdet:

VIDEO: Som industriteknikerelev er du en del af et puslespil, der skal gå op. Det kan Nicolai godt lide. Han har læreplads hos Poul Johansen Maskiner i Fårevejle.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

- Bliv ved med at stille spørgsmål

Bent Kristensen er værkfører hos Poul Johansen Maskiner og har lærlingeansvaret på værkstedet. Det har han haft i over 20 år.

- Her taler vi sammen alle sammen, og der er ikke noget, der hedder dumme spørgsmål, og du skal blive ved med at spørg, indtil du ved hvad opgaven drejer sig om, fortæller han bl.a. her i videoen:

VIDEO: Der er ikke noget dumt spørgsmål, når man er i lære hos Poul Johansen Maskiner. I videoen møder du Bent Kristensen, som har været værkfører i virksomheden gennem 20 år.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Mere om industriteknikeruddannelsen

Industriteknikeren arbejder med computerstyrede maskiner og CNC-maskiner, der kan dreje, bore og fræse i fx metal. Du arbejder med robotstyring og 3D-print, og du lærer også, hvordan maskinerne kan lave tandhjul og lejer. En vigtig del af arbejdet går ud på at programmere CNC-maskinerne, men du lærer også at opstille maskinerne og reparere dem. En industritekniker kan arbejde i produktionsvirksomheder, på skibsværfter eller i jern- og metalindustrien. 

Du kan tage uddannelse som eud og eux: 

Industritekniker

Se billederne

 

 

Udskriv