En snedkerglobus til Ungdommens Folkemøde

Ungdommens Folkemøde 2021 er netop afsluttet i Valbyparken. En globus produceret af to dygtige snedkerelever fra Roskilde Tekniske Skole høstede stor opmærksomhed.

Donna Ravn Bulay Jessen og Charlotte Thiesen, som tager deres uddannelse på Roskilde Tekniske Skole. Skolen indledte før sommer projektet Verdensmål i Hænderne med Ungdomsbureauet. Her fik godt 20 snedkerelever til opgave at arbejde med konstruktioner med afsæt i FN’s 17 verdensmål. I løbet af projektet designede og tegnede de to elever en globus i mandshøjde.

- Globussen er med 8 bjælker, hvor der på hver bjælke er markeret 2 verdensmål. Selve konstruktionen repræsenterer det 17. verdensmål, som hedder Partnerskaber for handling, fordi vi synes, at der skal fokus på samarbejde og vidensdeling, fortæller Charlotte, som uddanner sig til bygningssnedker. 

Opbakning

De to elevers idé var så god, at Ungdomsbureauet valgte at hjælpe økonomisk med at få globussen produceret med henblik på at få den med på Ungdommens Folkemøde. De to elever fik dermed mulighed for at arbejde videre med idéen som en del af deres undervisning. Nogle af idéerne viste sig at være for svære at udføre i praksis, forklarer deres underviser.

- Det har været en meget lærerig proces for eleverne. De har prøvet ting af, som de hurtigt fandt ud af ikke kunne lade sig gøre. I sådan en situation er det tilbage til tegningerne og tilpasse for derefter at prøve igen. Det er sådan, man lærer bedst i det her fag, fortæller Erik Helt Veje, underviser på skolens snedkeruddannelser.

Stolte af deres arbejde

De to elever har knoklet for at få globussen klar til folkemødet.

- Konstruktionen med mellemrum mellem bjælkerne repræsenterer åbenhed og gennemsigtighed, som er godt for samarbejde og kommunikation. Jeg er meget stolt over vores arbejde, og det har været en rigtig lærerig proces og et godt samarbejde. Det er bare så fedt at opleve vores globus her på Ungdommens Folkemøde, forklarer Donna, som uddanner sig til maskinsnedker.

På folkemødets 2. dag præsenterede hun globussen for en større gruppe af gæster på folkemødet, herunder udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, som var tydeligt imponeret over globussen.

Inspiration til undervisningen

Projektet med globussen har givet inspiration til undervisningen.

- Det har været en super spændende proces. Både for de to elever, men også for mig som underviser, fordi sådan et projekt udfordrer de vante rutiner og inspirerer, og vi tager erfaringerne med ind i undervisningen fremadrettet, slutter Erik.

Mere om uddannelserne

Bygningssnedker

Maskinsnedker

Se billederne

  

Udskriv