Pernille fik ML-prisen

Pernille Petersen (Lyngby) fik Metalindustriens Lærlingepris 2021 i Den Sorte Diamant i København, hvor 25 nyudlærte lærlinge inden for metalindustrien er blevet fejret.

Da Pernille Petersen startede på Roskilde Tekniske Skoles uddannelse til personvognsmekaniker havde hun ikke lige forestillet sig, at hun skulle slutte sin uddannelse med at få ML-prisen. Men det var netop, hvad der skete for hende og 24 andre nybagte svende inden for metalindustrien til et festligt og flot arrangement i København forleden.

- Jeg blev helt vildt glad for at få ML-prisen. Det betyder rigtigt meget for mig. Det var en næsten surrealistisk oplevelse at stå oppe på scenen, og jeg tænkte ”er jeg virkelig så dygtig?”. Jeg er også enormt beæret over indstillingerne, som både skole og min læreplads har skrevet, fortæller Pernille.

Meget fortjent pris

For at komme i betragtning til ML-prisen skal både skole og læreplads indstille eleven, som samtidig skal slutte uddannelsen med et godt resultat. Det gjorde Pernille. Hun fik 12 til svendeprøven, og for en af Pernilles undervisere var det oplagt, at hun skulle indstilles til prisen.

- Er der nogen, der i særdeleshed har fortjent at få denne pris, så er det Pernille, siger Michael Sonny Lundbirk, som er underviser på personvognsmekanikeruddannelsen og uddyber:

- Under alle ophold på skolen har Pernille været usædvanligt målrettet. Hun stiller krav til både skolen og sig selv og er en fremragende mekaniker. Til svendeprøven sikrede hun sig et flot 12-tal, og det er helt fortjent, at Pernille får ML-prisen.

Glæden gengældt

Pernille har haft en rigtig god tid på Roskilde Tekniske Skole.

- Jeg har været enormt glad for at gå Roskilde Tekniske Skole. Vores lærere har været vildt gode. De skaber et miljø, hvor det er helt okay, at man spørger mere end en gang, hvis der er noget, der er svært. Samtidig har vi haft et godt kammeratskab, hvor vi har hjulpet hinanden med tingene, forklarer Pernille.

Fastansættelse efter endt uddannelse

Pernille har haft læreplads hos Bilhuset Elmer på Amager. Når hun har fået armene ned efter den store oplevelse i Den Sorte Diamant, kan hun glæde sig over, at hun efter endt uddannelse er blevet tilbudt fastansættelse, som hun har takket ja til.

Bag om prisen

Industriens Uddannelser uddeler hvert år ML-prisen.
Læs mere: www.iu.dk/nyheder/nyheder/nyheder-fra-industriens-uddannelser/2021/metalindustrien-har-hyldet-de-dygtigste-laerlinge-med-ml-prisen-2021/ 

Mere om uddannelsen

Personvognsmekaniker

Se billederne

  

Udskriv