Elever fra 8. klasser oplevede erhvervsuddannelserne

ZBC Roskilde, Roskilde Handelsskole og Roskilde Tekniske Skole havde over 1800 elever til Skills Stafet.

Der var store smil på læben ved årets Skills Stafet i Roskilde. Elever fra 8. klasse i Roskilde Kommune, Lejre Kommune og Høje-Taastrup Kommune fik et indblik i erhvervsuddannelserne og htx gennem 16 aktiviteter, hvor eleverne hørte om de forskellige uddannelser og løste opgaver i små grupper.

Gulerodsroser, svejsede hjerter og plantequiz

Det er ikke så lidt, de mange elever har fået prøvet af. På en aktivitet blev der lavet gulerodsfettucine og gulerodsroser. På andre aktiviteter skulle der beregnes, gættes planter eller noget helt tredje. Der var store smil på læberne og koncentrerede miner, når de mange 8. klasser guidet af rollemodeller fra Roskilde Tekniske Skole bevægede sig fra aktivitet til aktivitet og mødte undervisere og elever fra uddannelserne.

- Vi har lavet en masse sjove ting. Eleverne har fået indsigt i, at der er mange forskellige erhvervsuddannelser og mange forskellige måder at arbejde på. Det udvider deres horisont, når nu de skal til at vælge uddannelse, og det er sundt, fortalte Dennis Gundorf Hansen, folkeskolelærer på Hvalsø Skole.

VIDEO: Dennis er folkeskolelærer på Hvalsø Skole og fortæller her, hvad han og klassen har fået ud af dagens Skills Stafet i Roskilde.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Ser frem mod DM i Skills 2022

Skills Stafetten er en del af de introduktionskurser, som elever i 8. klasse deltager i for at blive introduceret til ungdomsuddannelserne.

- Det er fantastisk at opleve de unges glæde og gejst ved Skills Stafetten. Det er tydeligt, at vi med de mange aktiviteter, hvor eleverne fik hands-on gennem gruppeopgaver, har ramt noget, som de synes er sjovt og samtidig giver indtryk af mulighederne på erhvervsskolerne, fortæller kommunikationschef Jacob Christiansen, Roskilde Tekniske Skole.

I evalueringen, som ikke er afsluttet, er der bl.a. positive tilbagemeldinger om et veltilrettelagt og interessant program, hvor alting kørte på skinner. Samtidig er der ønske om lidt flere pauser, fordi de mange indtryk og oplevelser dårligt kunne nå at bundfælde sig.

Vinderne

Der er peget på et vinderhold pr. dag, som kommer fra følgende skoleklasser:

  • 15. september: Skt. Josefs Skole 8B
  • 16. september: Trekronerskolen 8C
  • 17. september: Roskilde Private Skole 8. kl.
  • 20. september: Absalons Skole 8X
  • 21. september: Lindebjergskolen 8.A
  • 22. september: Tjørnegårdsskolen 8.X

Vinderne får i nærmeste fremtid deres præmie. De seks vinderhold af Skills Stafetten i Roskilde har nu kvalificeret sig til at deltage i en landdækkende finale for 8. klasser, som afholdes i forbindelse med DM i Skills.

I april 2022 afholdes danmarksmesterskaberne for unge håndværkere – DM i Skills – i Høng. Arrangementet er en oplagt mulighed for at blive klogere på erhvervsuddannelserne, fortæller Jacob Christiansen:

- Ved Skills Stafet i Roskilde præsenterede vi de unge for et lille udsnit af uddannelserne på de tre involverede erhvervsskoler. Ved DM i Skills er der ud over de mange konkurrencefag gode muligheder for at prøve sig selv af på en masse områder inden for endnu flere uddannelsesområder.

Godt samarbejde

Skills Stafet i Roskilde er et resultat af et godt samarbejde mellem Roskilde Handelsskole, ZBC Roskilde og Roskilde Tekniske Skole i samarbejde med kommunernes vejledningscentre. Sidste år måtte stafetten aflyses grundet coronasituationen. I år blev stafetten gennemført i dagene 15.-22. september.

Få mere at vide

Bag om Skills Stafet

https://skillsdenmark.dk

https://igotskills.dk

Se billederne

  

Udskriv