At lære at bygge er fedt

Mange unge finder vej til erhvervsuddannelserne efter gymnasiet. Melissa Krogh Larsen valgte at starte på tømreruddannelsen efter sin HF-eksamen. 

Melissa har altid været fascineret af tanken om at lære at bygge.

- Da jeg var mindre, kan jeg huske, at jeg altid syntes, det var spændende, når der fx kom håndværkere i klubben eller i skolen og satte et køkken op. De kunne bygge alt muligt, og det så bare så fedt ud, fortæller Melissa, og derfor valgte hun at gå i gang med tømreruddannelsen på Roskilde Tekniske Skole – et valg som hun ikke har fortrudt.

- Det gør mig glad at bruge mine hænder. At bygge noget som jeg kan se og røre ved og være stolt over. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når man har lært at bygge, siger hun.

HF i bagagen

Da Melissa startede på uddannelsen på Roskilde Tekniske Skole, havde hun en HF-eksamen bag sig. Hun fortæller, at den måde undervisningen foregår på en erhvervsuddannelse passer bedre til hende:

- På tømreruddannelsen er der fx også matematik, men det er på en helt anden måde, når man trækker det ind i værkstedet. Matematik skal bruges til at løse konkrete opgaver med, og det gør vi, forklarer hun.

Læreplads med mange spændende opgaver

Melissa starter i lære hos Den Glade Tømrer i Frederikssund. En mindre virksomhed med mester Torben Holst, tre svende og to lærlinge, hvor Melissa er den ene.

- Jeg har en rigtig god fornemmelse. Det bliver et godt sted for mig at være. De opgaver jeg er tiltænkt i virksomheden i starten, er det fine arbejde, og det kan jeg godt li’. Jeg vil gerne lave forskellige slags opgaver, hvor jeg kan dygtiggøre mig og blive så skrap til mit fag som muligt. Jeg har også en lille drøm om at kunne deltage i konkurrencerne til DM i Skills en dag, siger Melissa.

Virksomheden håndterer et bredt udvalg af opgaver og er særligt gode til at montere trapper.

Kvinde i en håndværksbranche

Inden Melissa startede på uddannelsen til tømrer, tænkte hun meget over, om det ville blive svært at være kvinde i et fag, hvor der traditionelt er flest mænd.

- Det er slet ikke noget problem. Vi er på lige fod alle sammen på vores hold på skolen, forklarer Melissa, og fortsætter:

- Jeg er rigtig glad for at være på Roskilde Tekniske Skole, og lærerne er gode til at lære fra sig og anerkende, når man har gjort en indsats for at blive dygtigere i faget, slutter Melissa. 

Få mere at vide

Bliv tømrer - vælg træfagenes byggeuddannelse

Se billederne

 

Udskriv