Bliv leder i landbruget
Som faglært landmand kan du bygge ovenpå din faglighed, få bedre ballast og endnu flere karrieremuligheder, hvis du tager landbrugets lederuddannelser.
Landbrugets lederuddannelser er for dig, der vil tage ansvar for en produktionsgren på et landbrug, drømmer om at blive selvstændig landmand eller ønsker at udvikle både dig selv, dine medarbejdere og din virksomhed. Uddannelserne giver dig overblik over landbrugsbranchen i samspil med samfundet og kombinerer din landbrugsfaglige viden med økonomi, strategi og personaleledelse.
To uddannelser i ledelse i landbruget
Der er to lederuddannelser i landbruget – produktionsleder og agrarøkonom. Uddannede landmænd skal tage dem i nævnte rækkefølge. Produktionslederuddannelsen handler fx om personaleledelse og virksomhedsledelse. Agrarøkonomuddannelsen åbner døren til rådgivning og ledelse og har virksomhedsstrategier og forretningsplaner på skemaet.
Fordele ved at uddanne sig
Villiam Hasle Laursen, som er 25 år og selvstændig landmand, producerer årligt 27.000 slagtegrise i fire lejede stalde. Han fortæller:
– Da jeg tog produktionslederuddannelsen og agrarøkonomuddannelsen på Landbrugsskolen Sjælland, fik jeg den viden og de værktøjer, der skulle til for at kunne starte min egen virksomhed.
Han fortæller videre, at med lederuddannelserne i bagagen er det nemmere at gå til banken og andre samarbejdspartnere med forretningsidéer.
Hør Villiam fortælle mere:
(Video: Villiam har taget landbrugets lederuddannelser og er nu selvstændig landmand.
Roskilde Tekniske Skole)
En branche i udvikling
Branchen udvikler sig hele tiden, og der er skiftende krav til landbruget. Det stiller krav om, at ledere kan bidrage til, at landbruget konstant omstiller sig.
– Vi er glade for at kunne bidrage til et arbejdsmarked, der efterspørger dygtige ledere i landbruget og dets følgeerhverv. Produktionsledere og agrarøkonomer kommer med høj faglighed – både praktisk og teoretisk. Vi har et studiemiljø med engagerede undervisere, og hvor eleverne har stor indflydelse på egen læring, forklarer Poul Jørgensen, forstander på Landbrugsskolen Sjælland, Høng.
Få mere at vide
Du kan læse mere om landbrugets lederuddannelse på www.lssj.dk og landbrugetslederuddannelser.dk
Se billederne