Roskilde Festival og Roskilde Tekniske Skole har fuld gang i årets samarbejde omkring Roskilde Festival
Roskilde Festival og Roskilde Tekniske Skole samarbejder for at skabe endnu bedre uddannelser og festivaloplevelser. Hen over efteråret 2024 har der været indledende møder, og i slutningen af januar blev der holdt en fælles workshop, hvor centrale aktører fra de to parter mødtes på Roskilde Tekniske Skole for at udveksle erfaringer og ideer forud for samarbejdet om sommerens festival.
Workshoppen startede med en velkomst og en kort præsentation af samarbejdsprojekterne på Roskilde Festival 2024 samt baggrunden for samarbejdet.
Deltagerne blev opdelt i grupper, hvor de kunne fokusere på forskellige emner som handlede om Volunteer Village, elektrikeropgaver, træ- og siddemøbler, blomsterudsmykning af Artist Village, Back Stage Village, design og skilte og meget mere.
- Deltagerne gik fra workshoppen med nye indsigter og ideer til, hvordan samarbejdet mellem Roskilde Festival og Roskilde Tekniske Skole kan udvikles og styrkes fremover. Jeg er sikker på, at vi igen i år kan tilbyde vores elever spændende projekter og samtidig være med til at give festivalen lidt af den kolorit og know-how, som vi som skole har med os i alt, hvad vi gør, siger Henrik Mörke, afdelingsleder på Roskilde Tekniske Skole.
Design med siddemøbler
Et af de nye projektsamarbejder handler om siddemøbler til Backstage Village. Backstage Village er et område, som kræver særlig adgang og hvor presse, medier, foreninger og udvalgte besøgende har mulighed for at mødes i mere rolige omgivelser på Roskilde Festival.
På en råkold vinterdag i uge 7 var et hold elever fra 3. g på HTX Roskilde sammen med deres lærer på besøg i det område, hvor Backstage Village ligger. Her fik eleverne en rundvisning på området af Kenneth Sejlø, områdeleder på Roskilde Festival. Han gav en udfordring til eleverne: Festivalen råder over et stort antal ens stole, som har været brugt på festivalen i 2024. Eleverne, som går på studieretningen Design, skal komme med forslag til nye installationer lavet af de mange stole. Installationerne skal stå på specifikke placeringer i Backstage Village, så de både pynter og er funktionelle som siddepladser.
Opgave med forhindringer
Kenneth Sejlø forklarede om baggrunden for opgaven, om de krav som skal opfyldes omkring sikkerhed, stabilitet med videre og om de udfordringer og muligheder, som der kan ligge i arbejdet med stolene på baggrund af erfaringerne fra 2024. Designeleverne gik fra mødet med et par af de stole, som skal bruges. I designværkstedet på HTX Roskilde havde deres lærer Rasmus Højstrup Nielsen allerede printet 3D-modeller i miniatureformat af stolene, så 3. g’erne kunne gå i gang med at eksperimentere og afprøve formationer med stolene.
I den videre proces på HTX Roskilde vil Kenneth Sejlø være med, så elevernes arbejde og ideer kommer til at matche de muligheder og ønsker, som der er på Roskilde Festival.
Få mere at vide
Tema om samarbejdet med Roskilde Festival
Læs mere om htx-uddannelsen og HTX Roskilde
Se billederne