Teknik, energi, styring og it
Start i Roskilde
Drømmer du om en fremtid fyldt med teknik, teknologi eller elektriske installationer?
Drømmer du om en fremtid fyldt med teknik, teknologi eller elektriske installationer, og overvejer du at uddanne dig til elektriker, ejendomsservicetekniker, it-supporter, datatekniker eller inden for vvs/ventilation, så er denne fagretning noget for dig.
Grundforløb 1 er for dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Grundforløb 1
Når du vil starte direkte efter 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 1, der varer 20 uger. Men du har også mulighed for at søge ind på grundforløb 1 i op til 2 år efter du har afsluttet folkeskolen.
Afsluttede du folkeskolen sidste år, kan du starte direkte på en uddannelse på grundforløb 2.
Vælg en fagretning
På grundforløb 1 skal du vælge en fagretning. Den giver dig bred viden og grundlæggende færdigheder inden for en række uddannelser samt et indblik i en branche. Fagretningen skal gøre det lettere for dig at vælge en uddannelse, inden du skal videre på grundforløb 2, der også varer 20 uger. Du skal gå på grundforløb i 40 uger i alt, hvilket svarer til et skoleår.
Undervisningen
Undervisningen er praksisorienteret og organiseret som projektarbejde.
Vi arbejder praksisorienteret. På vvs-værkstedet foregår der bl.a. skæring af gevind og bearbejdning af materialer til montage og energistyring. Elektrikerne arbejder bl.a. med montering og kontrol af elektriske installationer til forsyning og styring. Og data- og kommunikationsuddannelsen (it-supporter, datatekniker) omhandler bl.a. installation, opsætning af computere og netværk samt fejlfinding heri.
Et eksempel på et projekt kan være opbygning af et teknikrum fra start til slut. Heri indgår emner som elektrisk og termisk energi, it-kommunikation, energiberegninger, tekniske diagrammer og arbejdstegninger samt udarbejdelse af arbejdsbeskrivelser og vejledninger på dansk.
Vi vil få besøg af folk fra brancherne og besøge udvalgte virksomheder, så du får et indtryk af faget, fagligheden og de mange muligheder.
Du vil få undervisning i at skrive ansøgninger til praktikplads, om arbejdsmarkedet, om sundhed og om at flytte hjemmefra.
Du skal have grundfag, fx dansk.
Optagelse og adgangskrav
Søg ind via optagelse.dk senest 1. marts - du får besked om optagelse m.m. via e-Boks.
Få hjælp til ansøgning
Vejledning til ansøgning på optagelse.dk (trin-for-trin-vejledning og video)
Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp til at udfylde din ansøgning.
Adgangskrav, optagelsesprøve, uddannelsesaftale
- Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
- Du skal have min. 02 i dansk og matematik til folkeskolens afgangseksamen
- Du skal være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning
Opfylder du ikke kravene, kan du deltage i en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik samt en samtale. Du bliver automatisk indkaldt til prøven og samtalen, hvis du søger en erhvervsuddannelse og ikke opfylder karakterkravene.
Download
Links
Se den lokale undervisningsplan


