En erhvervsuddannelse (eud) er en praktisk uddannelse, der veksler mellem undervisning på skole og praktikperioder i en virksomhed. På Roskilde Tekniske Skole tilbyder vi et bredt udvalg af uddannelser inden for medier, bygge og anlæg, håndværk og teknik samt det grønne område.
Vi starter hold i august, oktober, januar og april - se startdatoer på de enkelte uddannelser.
Du er altid velkommen til at ringe til en vejleder, hvis du har spørgsmål, som du ikke kan få besvaret her på hjemmesiden.
Vejledning til ansøgning på optagelse.dk (trin-for-trin-vejledning og video)
Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp til at udfylde din ansøgning.
Du får besked om optagelse m.m. via e-Boks.
Du skal søge via optagelse.dk og opfylde disse generelle adgangskrav:
Har du indgået en uddannelsesaftale med en godkendt praktikvirksomhed (og afsluttet folkeskolen), så kontakt skolen:
46 300 400
Kontakt en af vores virksomhedskonsulenter - de kan hjælpe.
Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt uddannelse: euv (erhvervsuddannelse for voksne). Når du er startet på grundforløb 2, vil du få vurderet dine kompetencer.
Opfylder du ikke kravene, kan du ansøge alligevel. Du vil derefter blive indkaldt til optagelsesprøve og samtale på skolen.
Se datoer i skolens kalender
Regler for optagelsesprøver
På enkelte uddannelser er der adgangsbegrænsning på grundforløb 2 i form af kvoter (pr. 1. januar 2021):
Har du uddannelsesaftale med en godkendt praktikvirksomhed, er du sikret optagelse på grundforløb 2.
Har du ikke en uddannelsesaftale, kan du søge en kvoteplads. Antallet af kvotepladser varierer fra uddannelse til uddannelse.
Klik ind på uddannelsen og læs mere - eller ring til en vejleder på:
46 300 400
Når du vil starte direkte efter 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 1. Men du har også mulighed for at søge ind i op til 2 år efter du har afsluttet folkeskolen.
Grundforløb 1 varer 20 uger, svarende til ½ år.
Inden du starter, skal du vælge mellem hovedområderne ’Fødevarer, jordbrug og oplevelser’ eller ’Teknologi, byggeri og transport’. Derefter skal du vælge en fagretning.
Den giver dig bred viden og grundlæggende færdigheder inden for en række uddannelser samt et indblik i en branche. Undervisningen er praksisorienteret og organiseret som projektarbejde. Du bliver rustet til dit endelige valg af uddannelse.
Efter grundforløb 1 skal du fortsætte på grundforløb 2.
Grundforløb 2 varer 20 uger, svarende til ½ år.
Inden du starter, skal du have valgt, hvilken uddannelse du vil tage. Er du i tvivl, kan du få hjælp på dit lokale UU-center eller via www.ug.dk/evejledning. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte en vejleder på Roskilde Tekniske Skole.
Grundforløb 2 er starten på din egentlige uddannelse. Her arbejder du både teoretisk og praktisk med emner og projekter, som peger mod målene i uddannelsen. Grundforløb 2 afsluttes med en prøve for at sikre, at du er klar til at fortsætte på uddannelsens hovedforløb.
Hovedforløbets varighed afhænger af dit uddannelsesvalg.
På de fleste af vores uddannelser veksler hovedforløbet mellem perioder på skolen og perioder i en virksomhed, som du har en uddannelsesaftale med. Enkelte af vores uddannelser er dog skolebaserede og foregår kun på skolen.
På hovedforløbet arbejder du videre mod uddannelsens mål og bliver mere rutineret i at løse opgaverne på uddannelsen. Du får også mulighed for at specialisere dig inden for det område, hvor du har talent, og hvor din interesse ligger.
Hovedforløbet afsluttes med en svendeprøve eller en fagprøve.
Hvert efterår gennemføres trivselsmåling for alle skolens elever på eud, eux og htx. Her kan du læse resultaterne af de seneste trivselsmålinger og undervisningsmiljøvurderinger.
I 2019 gennemførtes en tilfredshedsmåling blandt virksomheder, som har indgået uddannelsesaftale med elever fra Roskilde Tekniske Skole. Fokus er på udvikling af praktiksamarbejdet.
Kvalitetsarbejdet på Roskilde Tekniske Skole, herunder eud og eux:
Kvalitet i uddannelserne