• Fagenes dag: Daniel er 19 år og i lære som tømrer hos HHS Byg i Snoldelev ved Roskilde.
  • Fagenes Dag: Silas er i lære som VVS'er hos Thorsen & Petersen VVS A/S i Tjæreby ved Roskilde.
  • Fagenes Dag: André er i lære som møbelsnedker i Roskilde.

Fagenes Dag

Fagenes Dag er et nyt samarbejde, der inspirerer unge i og omkring Roskilde til at vælge de lovende karrieremuligheder og mange spændende oplevelser, der følger med en faglig uddannelse.

Fagenes Dag - flere faglige helte med kloge hænder

En faglig uddannelse åbner døren på vid gab for en succesfuld og spændende karriere. For de unge er der nemlig uanede karrieremuligheder med en faglig uddannelse - man kan blive blandt de bedste til at arbejde med hænder og hoved, man kan uddanne sig og blive leder, eller man kan starte sin egen virksomhed. I Roskilde og omegn har vi i høj grad brug for flere faglige helte med kloge hænder. Både nu og i fremtiden.

Fagenes Dag er et nyt samarbejde, der inspirerer unge i og omkring Roskilde til at vælge de lovende karrieremuligheder og mange spændende oplevelser, der følger med en faglig uddannelse.

Samarbejdspartnerne bag projektet Fagenes Dag er Erhvervsforum Roskilde, Roskilde Handel, LO Roskilde og Roskilde Tekniske Skole. Projektet støttes desuden af Roskilde Kommune og Region Sjælland.

Fagenes Dag giver blandt andet ordet til en række unge mennesker, der alle har valgt en faglig uddannelse som vejen til en god karriere og et godt arbejdsliv.

Fagenes dag - logo 

VIDEO: Markus er 26 år og i lære som elektriker hos Roskilde Fjordens El A/S i Gundsømagle. For Markus er elektrikeruddannelsen en vej til at komme ud og opleve verden gennem sit fag og arbejde. (Video: Fagenes Dag)
 Bliv elektriker
VIDEO: Emilie på 21 er i lære som maler hos Gadstrup Maleren. Hun elsker malerfaget og den lækre finesse, der gør forskellen, når man er ude på en af de mange forskellige slags maleropgaver. (Video: Fagenes Dag)
 Bliv bygningsmaler
VIDEO: André er i lære som møbelsnedker i Roskilde. Han elsker detaljerne ved sit fag - at han kan skabe smukke ting, der er rare at røre ved, og som almindelige mennesker har glæde af hver dag. (Video: Fagenes Dag)
 Bliv møbelsnedker
VIDEO: Silas er i lære som VVS'er hos Thorsen & Petersen VVS A/S i Tjæreby ved Roskilde. Han elsker at bruge sine hænder både på arbejdet og i fritiden sammen med kammeraterne. (Video: Fagenes Dag)
 Bliv vvs'er
VIDEO: Daniel er 19 år og i lære som tømrer hos HHS Byg i Snoldelev ved Roskilde. Han er ordblind, men har indtil videre klaret tømreruddannelsen uden særlig hjælp, men med støtte fra mester og resten af firmaet. (Video: Fagenes Dag)
 Bliv tømrer
VIDEO: Kenneth er 24 år gammel og arbejder til daglig som slagter hos Slagter Frimann i Støden i Roskilde. Han elsker kundekontakten og arbejdet med de gode råvarer i butikken. Hans drøm er en dag at få sin helt egen slagterbutik, og derfor læser han ledelse ved siden af arbejdet. (Video: Fagenes Dag)
 Bliv slagter

Vi står bag projektet

Erhvervsforum Roskilde

Samarbejdspartner

Roskilde Handel

Samarbejdspartner

LO Roskilde

Samarbejdspartner

Roskilde Tekniske Skole

Samarbejdspartner

Roskilde Kommune

Projektet støttes af Roskilde Kommune

Region Sjælland

Projektet støttes af Region Sjælland

 Nyheder om Fagenes Dag på www.rts.dk

Fagene blev vist frem på Fagenes dag

Fagene blev vist frem på Fagenes dag

22. maj 2017:
Fagene blev vist frem på Fagenes Dag på Hestetorvet i Roskilde fredag og lørdag, hvor fokus var på det gode håndværk samt på at få flere unge i Roskilde og omegn til at vælge en erhvervsuddannelse.

 

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400
 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874