• Dm I Skills 2019 1
  • Skills 1 - Fotograf Per Daugaard/SkillsDenmark 2017
  • Dm I Skills 2019 2
  • Dm I Skills 2019 3
  • Dm I Skills 2019 4
  • Dm I Skills 2019 5

Skills - DM, EM og VM

Mesterskaberne for talentfulde unge erhvervsskoleelever

Hvad er Skills?

Hvert år mødes talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne til danmarksmesterskabet DM i Skills, der afholdes af SkillsDenmark. Blandt årets vindere udvælges de bedste til deltagelse i de to internationale mesterskaber EuroSkills og WorldSkills, der afholdes i hhv. lige og ulige år. 

Logo for DM i Skills/SkillsDenmark

 Nyheder fra DM i Skills - tidligere år

Roskilde Tekniske Skole stiller hvert år op til DM i Skills med en række talentfulde elever. 

DM i Skills 2020

DM i Skills 2020

Det blev til to DM-vindere, en arbejdsmiljøpris og titlen som vinder af Øresundsmesterskaberne. Roskilde Tekniske Skole stillede med 11 konkurrencedeltagere fordelt på 6 konkurrencer samt 2 deltagere ved Øresundsmesterskaberne for blikkenslagere.

DM i Skills 2019

DM i Skills 2019

Fire talentfulde elever blev kåret som Danmarks bedste unge håndværker inden for sit fag, mens en elev modtog en flot arbejdsmiljøpris. Roskilde Tekniske Skole stillede med i alt 10 talentfulde elever fordelt på 6 fag.

DM i Skills 2018

DM i Skills 2018

For tredje gang i træk vandt skolen bygningssnedkernes konkurrence, og der var tæt løb i flere konkurrencer, hvor alle gjorde god figur. Roskilde Tekniske Skole stillede med 9 talentfulde elever.

DM i Skills 2017

DM i Skills 2017

Det blev til en DM-vinder, da Roskilde Tekniske Skole stillede med 8 talentfulde elever fordelt på 5 fag til DM i Skills 2017.

DM i Skills 2016

DM i Skills 2016

Roskilde Tekniske Skole stillede med 10 talentfulde elever fordelt på 5 fag - og 2 af dem blev kåret som Danmarks bedste unge håndværker inden for deres fag.

Hvad er DM i Skills?

 

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

EuroSkills og WorldSkills - de internationale konkurrencer

Roskilde Tekniske Skole repræsenteret ved EM og VM i Skills

Bygningssnedkerelever fra Roskilde Tekniske Skole har flere gange kvalificeret sig til de internationale konkurrencer EuroSkills og WorldSkills, og flere gange er det blevet til den flotte Medallion for Excellence.

Hvad er EuroSkills?

EuroSkills er europamesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. Det bliver afholdt hvert andet år, i lige år, og arrangeres af den europæiske Skills-organisation WorldSkills Europe. For at deltage må man højst være 25 år, det år konkurrencen foregår. Man bliver udvalgt til at deltage af rette faglige udvalg, fx ved at have vundet andre mesterskaber, danske såvel som internationale. 

Hvad er WorldSkills?

WorldSkills er verdensmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. Det afholdes hvert andet år, i ulige år. For at deltage må man højst være 22 år, det år konkurrencen foregår. Man bliver udvalgt til at deltage af rette faglige udvalg, fx ved at have vundet andre mesterskaber, danske såvel som internationale. 

 Nyheder fra EuroSkills og WorldSkills

 

 

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400
 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874