Går du i 9. eller 10. klasse? Husk at søge uddannelse inden 1. marts // Se grundforløb (eud/eux) med opstart i august

  • Skills 1 - Fotograf Per Daugaard/SkillsDenmark 2017
  • Skills 1 - Fotograf Per Daugaard/SkillsDenmark 2017
  • Skills 1 - Fotograf Per Daugaard/SkillsDenmark 2017
  • Skills 1 - Fotograf Per Daugaard/SkillsDenmark 2017

Skills - DM, EM og VM

Mesterskaberne for talentfulde unge erhvervsskoleelever

Hvad er Skills?

Hvert år mødes talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne til danmarksmesterskabet DM i Skills, der afholdes af SkillsDenmark. Blandt årets vindere udvælges de bedste til deltagelse i de to internationale mesterskaber EuroSkills og WorldSkills, der afholdes i hhv. lige og ulige år.

Logo for DM i Skills/SkillsDenmark

DM i Skills 2019

Ti talentfulde elever fra Roskilde Tekniske Skole har kvalificeret sig til DM i Skills 2019, som afholdes i Arena Næstved den 4.-6. april. Frem til DM i Skills kan du læse mere om deltagerne og se videoportrætter nedenfor - vi offentliggør en om ugen.

 Nyheder fra DM i Skills 2019

DM i Skills 2019: Mød Oliver, personvognsmekaniker

DM i Skills 2019: Mød Oliver, personvognsmekaniker

DM i Skills 2019: Mød Tobias, bygningssnedker

DM i Skills 2019: Mød Tobias, bygningssnedker

DM i Skills 2019: Mød Bianca, blomsterdekoratør

DM i Skills 2019: Mød Bianca, blomsterdekoratør

DM i Skills 2019: Mød Mike, klejnsmed

DM i Skills 2019: Mød Mike, klejnsmed

Udviklingsarbejde helt tæt på

Udviklingsarbejde helt tæt på

En gruppe ansatte og elever fra Landbrugsskolen Sjælland (Høng) og Høng Gymnasium & HF har i oktober været på studietur i Malawi for at se, hvordan udviklingsarbejde fungerer i praksis.

30 nybagte svende fra vvs-energiuddannelsen

30 nybagte svende fra vvs-energiuddannelsen

De første eux-vvs-energispecialister og de første ventilationsteknikere fra skolen var blandt de 30 nybagte svende.

Simon har valgt eux industritekniker

Simon har valgt eux industritekniker

Simon er 17 år og læser eux som industritekniker på Roskilde Tekniske Skole.

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills 2019 afholdes i Arena Næstved den 4.-6- april. DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.

Omkring 300 unge kæmper inden for 43 fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionsmesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra 17 demonstrationsfag, hvad faget indeholder.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Kom og besøg DM i Skills! Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande" og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere. Der er GRATIS ADGANG.

 DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2018 i Herning Messecenter (Video: SkillsDenmark)

EuroSkills Budapest 2018

Justian Raahauge fra Roskilde Tekniske Skole vandt i januar DM i Skills 2018 i bygningssnedkerkonkurrencen, og i september gik turen til EuroSkills i Budapest for at dyste mod Europas bedste unge håndværkere. Her vandt Justian en Medallion for Excellence for sit flotte resultat.

Læs mere:

 www.facebook.com/SkillsDenmark
 skillsdenmark.dk/euroskills/euroskills-2018
 www.euroskills2018.com 

 Nyheder fra EuroSkills og WorldSkills

Til VM med kampråb

Til VM med kampråb

11. oktober 2017
Tema: Frederik Riber - en kommende verdensmester?

Tema: Frederik Riber - en kommende verdensmester?

Frederik Riber er uddannet bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole og repræsenterer Danmark til WorldSkills i efteråret 2017.
 

EuroSkills og WorldSkills - de internationale konkurrencer

Hvad er EuroSkills?

EuroSkills er europamesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. Det bliver afholdt hvert andet år, i lige år, og arrangeres af den europæiske Skills-organisation WorldSkills Europe. For at deltage må man højst være 25 år, det år konkurrencen foregår. Man bliver udvalgt til at deltage af rette faglige udvalg, fx ved at have vundet andre mesterskaber, danske såvel som internationale. 

EuroSkills 2018

Ved EuroSkills 2018 i Budapest vandt Justian Raahauge en flot Medallion for Excellence for sit resultat i bygningssnedkerkonkurrencen.

EuroSkills 2016

I 2016 vandt bygningssnedker Frederik Riber fra Roskilde Tekniske Skole DM i Skills og fik mulighed for at deltage i EuroSkills i Göteborg i december, hvor han vandt en flot bronzemedalje.

Hvad er WorldSkills?

WorldSkills er verdensmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. Det afholdes hvert andet år, i ulige år. For at deltage må man højst være 22 år, det år konkurrencen foregår. Man bliver udvalgt til at deltage af rette faglige udvalg, fx ved at have vundet andre mesterskaber, danske såvel som internationale. 

WorldSkills 2019

WorldSkills 2019 afholdes i Kazan, Rusland den 22.-27- august 2019.

WorldSkills 2017

I 2017 vandt bygningssnedker Frederik Riber fra Roskilde Tekniske Skole DM i Skills for 2. gang. Dermed fik han sin store drøm opfyldt: at deltage i WorldSkills 2017 i Abu Dhabi, hvor han vandt en Medallion for Excellence.

DM i Skills 2018

Ni talentfulde elever kvalificerede sig til DM i Skills 2018 - og der var tæt løb i alle konkurrencerne. Vi kan sige tillykke til en danmarksmester i bygningssnedkerkonkurrencen: Justian Raahauge - og til vvs-energispecialist Tobias Herse, der modtog en flot arbejdsmiljøpris. Du kan læse mere om deltagerne og se videoportrætter nedenfor.

VIDEO: Sådan gik fredagen til DM i Skills 2018 for Roskilde Tekniske Skoles elever. (Video: Roskilde Tekniske Skole)
VIDEO: Justian Raahauge, nybagt danmarksmester. (Video: Roskilde Tekniske Skole)

 Nyheder fra DM i Skills 2018

DM i Skills 2017

Til DM i Skills 2017 stillede Roskilde Tekniske Skole med 8 talentfulde elever - og kom hjem med en DM i Skills-vinder i bygningssnedkerkonkurrencen: Frederik Riber. De deltagende elever kom fra uddannelserne bygningssnedker, møbelsnedker, anlægsgartner, blomsterdekoratør og klejnsmed - se mere nedenfor.

 Nyheder fra DM i Skills 2017

DM i Skills 2016

To vindere i DM i Skills blev det til, da Roskilde Tekniske Skole i 2016 havde 10 talentfulde elever med til DM i Skills: klejnsmeden Andreas Jarlsø og bygningssnedkeren Frederik Riber. De deltagende elever kom fra uddannelserne bygningssnedker, møbelsnedker, anlægsgartner, klejnsmed og industriktekniker - se videoportrætter af deltagerne og læs mere nedenfor.

 Nyheder fra DM i Skills 2016

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden