Industritekniker
Industriteknikeren arbejder med computerstyrede maskiner og CNC-maskiner, der kan dreje, bore og fræse i fx metal. Du arbejder med robotstyring og 3D-print, og du lærer også, hvordan maskinerne kan lave tandhjul og lejer. En vigtig del af arbejdet går ud på at programmere CNC-maskinerne, men du lærer også at opstille maskinerne og reparere dem. En industritekniker kan arbejde i produktionsvirksomheder, på skibsværfter eller i jern- og metalindustrien.
Overvej industritekniker med eux = student og faglært
Industriteknikeruddannelsen består af tre trin. Du bestemmer selv, om du vil stoppe på trin 1 og blive industriassistent, eller om du vil fortsætte og specialisere dig som industritekniker inden for maskin eller produktion.
Grundforløb 1: Fra 9. eller 10. klasse
Når du vil starte direkte efter 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 1, der varer 20 uger. Men du har også mulighed for at søge ind i op til 2 år efter du har afsluttet folkeskolen.
Efter grundforløb 1 skal du fortsætte på grundforløb 2.
På grundforløb 1 skal du vælge en fagretning. Fagretningerne giver dig bred viden og grundlæggende færdigheder inden for en række uddannelser samt et indblik i en branche. Undervisningen er praksisorienteret og organiseret som projektarbejde.
Hovedområde: Teknologi, byggeri og transport.
Startdatoer og adresser for grundforløb 1 finder du på fagretningerne.
Fagretninger, som er rettet mod uddannelsen industritekniker:
Grundforløb 2: Mere end et år efter folkeskolen
Grundforløb 2 er for dig, der afsluttede folkeskolen for mere end et år siden - samt for dig, der har afsluttet grundforløb 1. Grundforløb 2 varer 20 uger.
Er du over 25 år?
Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt uddannelse: euv (erhvervsuddannelse for voksne). Når du er startet på grundforløb 2, vil du få vurderet dine kompetencer.
Hovedforløb - skole og praktik
Hovedforløbets varighed afhænger af dit uddannelsesvalg.
Optagelse og adgangskrav
Søg ind via optagelse.dk - du får besked om optagelse m.m. via e-Boks.
Få hjælp til ansøgning
Vejledning til ansøgning på optagelse.dk (trin-for-trin-vejledning og video)
Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp til at udfylde din ansøgning.
Adgangskrav, optagelsesprøve, uddannelsesaftale
- Du skal have min. 02 i dansk og matematik til folkeskolens afgangseksamen
- Hvis du afsluttede folkeskolen i 2018 eller derefter, skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen
- Hvis du afsluttede folkeskolen før 2018, skal du have afsluttet folkeskolen
- Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du desuden være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning.
Opfylder du ikke kravene, kan du deltage i en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik samt en samtale. Du bliver automatisk indkaldt til prøven og samtalen, hvis du søger en erhvervsuddannelse og ikke opfylder karakterkravene.
Har du indgået en uddannelsesaftale med en godkendt praktikvirksomhed, så kontakt skolen: 46 300 400
Som industritekniker bliver du f.eks. ansat i produktionsvirksomheder, på metalfabrikker, skibsværfter, maskinfabrikker eller i plastindustrien.
Med en industriteknikuddannelse kan du blandt andet videreuddanne dig til produktionsteknolog, maskiningeniør, professionsbachelor i eksport og teknologi, driftsteknolog offshore og akademiuddannelsen i innovation og produktionsoptimering.
Download
Links
Om industriteknikeruddannelsen (på UddannelsesGuiden)
Bekendtgørelse om industriteknikuddannelsen
www.industriogsmedeuddannelserne.dk
Se den lokale undervisningsplan


