• Talent 1
  • Talent 2
  • Talent 3
  • Talent 4
  • Talent 5

Talent 

Talentarbejdet på Roskilde Tekniske Skole - en verden af muligheder

På Roskilde Tekniske Skole har vi mange talenter. Her kan du læse mere om skolens talentarbejde på erhvervsuddannelserne.

Hvad vil det sige at være et talent?

Vi definerer talent som elever, der mestrer faglig kunnen på talentfuld vis - kombineret med:

  • Vilje
  • Engagement
  • Nysgerrighed
  • Sociale kompetencer
  • Innovation
  • Overblik

Logo for talentarbejdet på Roskilde Tekniske Skole

Talentarbejdet

Talentarbejdet på Roskilde Tekniske Skole består af forskellige aktiviteter.

Talentspor

Talentspor er for de elever der ønsker at gennemføre deres uddannelse på et højere niveau med plads til specialisering og faglig fordybelse.

Konkurrence

På Roskilde Tekniske Skole går vi målrettet efter at stille med talentfulde elever til konkurrencedeltagelse. Vi træner fokuseret til Skills-konkurrencer – og derudover deltager vores elever i nationale og internationale konkurrencer inden for deres fagområder. 

 Se også: Nyheder om Skills - DM, EM, VM 

 Se også: Frederik Riber - WorldSkills 2017 

Masterclass

Skolen udbyder masterclass-forløb indenfor for forskellige aspekter af ledelse og personlig udvikling i tværfaglige workshops. Her er fokus på aktiviteter, der fremmer kompetencer som; evne til selvledelse, mental træning, innovation, kommunikation, planlægning og projektstyring.

Masterclass-forløb

Åbne værksteder

Elever, der træner til konkurrencedeltagelse, og elever, der ønsker at fordybe sig fagligt, har mulighed for at træne i praksis på vores værksteder efter almindelig undervisningstid. Her skabes et fokuseret læringsrum, hvor man kan gå i dybden med faglige interesser og eksperimenter.

Lokale partnerskaber

Roskilde Tekniske Skole er en del af en dynamisk by med mange gode udviklingsmiljøer og aktiviteter. Derfor er det naturligt lave frugtbare samarbejder med bl.a:

Innovation og iværksætteri (selvstarter.nu)

Iværksættersamarbejde med Erhvervsforum Roskilde og Væksthus Sjælland. Projektet har til formål at skabe en udviklende ramme for unge iværksættere på Roskildes Erhvervsskoler, hvori de kan realisere deres virksomhedsidéer, få mulighed for produktudvikling, modtage den fornødne sparring fra erfarne iværksættere og virksomhedskonsulenter.
 Se også: Selvstarter er en kickstarter (29. november 2016)
 Læs om projektet på selvstarter.nu

Roskilde Festivalen

Vores dygtige elever er hvert år travlt beskæftiget med spændende projekter til Roskilde Festivalens mange glade gæster. Eleverne er med fra idéfase til færdigt produkt, og har bl.a. leveret innovative sidemøbler, hængende haver og solopvarmet håndvaske.
 Læs mere om samarbejdet med Roskilde Festivalen

 

Global

Praktik og udstationering i udlandet. Et globalt udsyn og faglig nysgerrighed er et godt udgangspunkt for at rejse ud i verden - og tage et praktikophold eller en udstationering. Ud over faglige kompetencer giver de internationale ophold vores elever en masse personlige sejre og udvikling. 

 Praktik internationalt

Fag & identitet

En uddannelse på Roskilde Tekniske Skole er en dannelsesproces – med udgangspunkt i en stærk faglighed og udfordringer til alle elever. Vi har fra uddannelsens start fokus på, at eleverne oplever aktiviteter der udvikler deres identitet i samspil med studiekammerater, undervisere, faget og omverdenen. 

Det gør dem tidligt i stand til agere i professionelle sammenhænge og fællesskaber på arbejdsmarkedet. 

Elevambassadør

Vi rekrutterer målrettede elever som elevambassadører for skolen. Elevambassadørerne uddannes til at kunne formidle og være i dialog med andre unge om deres valg af uddannelse – og de deltager aktivt i informations-arrangementer, messer og folkeskolebesøg.
 Læs mere om vores elevambassadører

Roskilde mesterskaberne

Roskilde Tekniske Skoles årlige lokale mesterskab, hvor vi fejrer det gode håndværk med masser af faglige udfordringer og imponerende flotte slutprodukter.
 Se også: Konkurrencer styrker fagligheden på erhvervsuddannelserne (8. maj 2016)
 

 

Få mere at vide 

Trine Juul Røttig
Trine Juul Røttig
Pædagogisk chef
 24 298 845
 tjr@rts.dk

VIDEO: Tobias vinder DM i Skills 2020 - bygningssnedkere.
Se tema om DM i Skills
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

VIDEO: Ida vinder DM i Skills 2020 - mediegrafikere.
Se tema om DM i Skills
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

 Nyheder om talent på www.rts.dk

Chat med skolens vejledere

Chat med skolens vejledere

Nu kan du chatte med vejlederne fra Roskilde Tekniske Skole, Landbrugsskolen Sjælland og HTX Roskilde og få hjælp til dit uddannelsesvalg.

Nyt kursussite: kurser.rts.dk

Nyt kursussite: kurser.rts.dk

I dag går vi i luften med vores nye flotte kursussite. Det kan tilgås fra vores hjemmeside www.rts.dk samt direkte på kurser.rts.dk.

Selv om man er lærling, så bliver man hørt

Selv om man er lærling, så bliver man hørt

Firmaet Anlægsgartner Krøyer Voss i Tune ved Roskilde er netop kåret som årets læreplads 2020 på Roskilde Tekniske Skole efter indstilling fra deres lærling Jeppe Sørensen, som blev færdigudlært som anlægsgartner i oktober.

Næste skridt er måske Roskilde Tekniske Skole

Næste skridt er måske Roskilde Tekniske Skole

Der er mange overvejelser, når man skal vælge uddannelse. Få hjælp til dit uddannelsesvalg her, hvor vi fortæller om mulighederne på erhvervsuddannelserne og eux - erhvervsfaglig studentereksamen.

En studentereksamen der åbner mange døre

En studentereksamen der åbner mange døre

Der er store smil, roser og lykønskninger i rå mængder, når årets første HTX-studenter får hue på. Hvordan er det at gå på HTX Roskilde - og hvorfor skal netop du vælge det?

Dét er Landbrugsskolen Sjælland, Høng

Dét er Landbrugsskolen Sjælland, Høng

Mød Pelle, Jo, Carl og Julie - og Landbrugsskolen Sjælland, Høng - i denne video, hvor  de 4 elever viser rundt på afdelingens to adresser.

Fire første eux-anlægsgartnere

Fire første eux-anlægsgartnere

På Roskilde Tekniske Skole har vi netop sagt tillykke til fire anlægsgartnere, der som de første har fuldført uddannelsen som eux - med både svendebrev og studenterhue.

Elevplan erstattes af praktikpladsen.dk

Elevplan erstattes af praktikpladsen.dk

Info til praktikvirksomheder: Den 30. oktober 2020 skifter Roskilde Tekniske Skole studieadministrativt system fra EASY-A til Uddata+. Fremadrettet skal praktikpladsen.dk anvendes.

Årets dygtigste elev

Årets dygtigste elev

Hvert år kåres årets dygtigste elev inden for svineproduktion. I år vandt Merete Dahl Pedersen, der er elev på Landbrugsskolen Sjælland i Høng.

Ny vej ind til Vilvorde

Ny vej ind til Vilvorde

Netop nu bliver der gravet og kørt jord væk ved Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde. Skolen samarbejder med Roskilde Kommune om en ny vej ind til Søndermarksvej.

Undervisning i (et) vandløb

Undervisning i (et) vandløb

- En formidabel indsats af eleverne. Sådan siger Rune Hylby om en gruppe af Roskilde Tekniske Skoles elever på skov- og naturteknikeruddannelsen. De har været med til at skabe gode levebetingelser for ørrederne i Himmelev Bæk ved Roskilde.

Webudvikler: Jobbet venter på Henrik

Webudvikler: Jobbet venter på Henrik

- Jeg har været rigtig glad for at gå på skolen. Underviserne er dygtige til at guide os elever til at finde de bedste løsninger, og vi har et fedt fællesskab i klassen. Nu er jeg klar til at starte i job, fortæller Henrik Mundt Milo.

Fra byhaver til lækker mad

Fra byhaver til lækker mad

10 elever er startet på fagretningen Byhaver og gastronomi, som er et helt nyt grundforløb 1 på erhvervsuddannelserne. Det handler om at lave mad, og det handler om at lære, hvor råvarerne kommer fra, og hvordan den produceres.

Skills Stafet 2020 er aflyst

Skills Stafet 2020 er aflyst

På baggrund af Covid-situationen med øget smittetryk og nye udmeldinger fra sundhedsmyndighederne vælger Roskilde Tekniske Skole med stor beklagelse at aflyse årets udgave af Skills Stafet for 8. klasser.

Frode og Tobias er klar til DM i Skills 2021

Frode og Tobias er klar til DM i Skills 2021

Regionsmesterskabet for møbel- og bygningssnedkere er netop blevet afviklet på Roskilde Tekniske Skole.

Nye elevrådsrepræsentanter

Nye elevrådsrepræsentanter

Eleverne har valgt to nye engagerede og kvalificerede elevrepræsentanter til skolens bestyrelse for skoleåret 2020-2021.

Tværfagligt og praksisnært eux-projekt

Tværfagligt og praksisnært eux-projekt

Eux-elever på grundforløb 1 har et projekt, hvor de i to uger i alle fag skal arbejde med at designe og producere et produkt. Det handler om samarbejde, om at tage del i en gruppe samt om at producere til en given situation og kunde.

Nye værksteder til elever

Nye værksteder til elever

Roskilde Tekniske Skole tager nyt byggeri til eux- og htx-elever på Musicon i brug.

Godt i gang

Godt i gang

Eleverne er kommet flyvende fra start på grundforløb 1. De første 14 dage handler om at lære hinanden og skolen at kende. Det sker i et mix af sociale aktiviteter og små opgaver, uanset hvilken af vores adresser man starter på.

Elever stemmer for summercamp

Elever stemmer for summercamp

Eksplosiv madlavning, leg med robotter og DNA-analyse på HTX Roskilde var nogle af elementerne i ny summercamp på Roskilde Tekniske Skole.

Roskilde Tekniske Skole er nu verdensmålsskole

Roskilde Tekniske Skole er nu verdensmålsskole

Efter et grundigt ansøgningsarbejde er Roskilde Tekniske Skole blevet udnævnt til UNESCO Verdensmålsskole. 

Vær klar til fremtidens arbejdsmarked

Vær klar til fremtidens arbejdsmarked

Ny trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter minimerer effekterne af COVID19-krisen og giver en række muligheder for ledige, lærlinge, medarbejdere og virksomheder.

Nybagte landmænd klar til nye udfordringer

Nybagte landmænd klar til nye udfordringer

Fredag den 26. juni afsluttede 72 elever landbrugsuddannelsen fra Landbrugsskolen Sjælland i Høng.

Glad for AMU

Glad for AMU

Nicolai Wolf Klithof har netop taget et certifikatkursus i teleskoplæsser hos os. Hør her hvad han har fået ud af kurset.

Rejser udenfor Danmark

Rejser udenfor Danmark

Information til dig, der er elev eller kursist på Roskilde Tekniske Skoles adresser i august.

Styr på dyr

Styr på dyr

Et hold eux-dyrepassere har netop fået svendebrevet i hånden og studenterhue på hovedet på Roskilde Tekniske Skole. Det blev fejret med flotte taler, Gæt og grimasser og de helt store smil på skolens afdeling, Vilvorde.

Årets første studenter fra HTX Roskilde

Årets første studenter fra HTX Roskilde

Der var store smil, roser og lykønskninger i rå mængder, da årets første htx-studenter fik hue på.

Pallehaver et hit på Musicon

Pallehaver et hit på Musicon

Elever på Roskilde Tekniske Skoles gartneruddannelse har produceret fem flotte mobile pallehaver og installeret dem på Musicon.

Seneste nyt: Corona/COVID-19 (1. halvår 2020)

Seneste nyt: Corona/COVID-19 (1. halvår 2020)

På Roskilde Tekniske Skole følger vi udviklingen og følger løbende retningslinjerne fra myndighederne i forbindelse med Coronavirus/COVID-19. 

Endelig i gang igen

Endelig i gang igen

Frederik Domino Hansen er en af de mange elever, som mandag d. 18 maj kunne komme tilbage på Roskilde Tekniske Skole. Han uddanner sig til industritekniker og er i gang med grundforløb 2.

Corona-/COVID-19-info til virksomheder

Corona-/COVID-19-info til virksomheder

I sidste uge blev erhvervsskolerne omfattet af aftalen om genåbningens fase 2. Aftalen omfatter således genåbning for flere elever på erhvervsuddannelserne, herunder grundforløb 1 og 2, samt elever i skolepraktik og 10. klasserne på erhvervsskolerne, EUD10.

Svend med medalje trods coronatider

Svend med medalje trods coronatider

Elever på sidste år af erhvervsuddannelserne har været de første til at genåbne erhvervsskolerne. Takket være den beslutning kan Jonas nu få medalje for sin flotte eksamen.

En uddannelse med mange facetter

En uddannelse med mange facetter

Kreativitet, kundeservice og økonomi. Du skal kunne mange ting som blomsterdekoratør.

Elever: - Fjernundervisningen fungerer

Elever: - Fjernundervisningen fungerer

I denne coronatid foregår undervisningen som fjernundervisning. Skolens lærere har hurtigt omstillet undervisningen til den nuværende situation. Hør to elever fortælle om, hvordan undervisningen fungerer.

Corona-/COVID-19-info til virksomheder

Corona-/COVID-19-info til virksomheder

Information om hvordan skolen har grebet de forskellige undervisningsaktiviteter an under nedlukningen.

Hvis du mister din uddannelsesaftale på grund af Corona/COVID-19?

Hvis du mister din uddannelsesaftale på grund af Corona/COVID-19?

Hvis du mister din uddannelsesaftale på grund af Corona/COVID19-krisen, kan du som udgangspunkt optages i Roskilde Tekniske Skoles praktikcenter/skolepraktik, hvis din uddannelse har skolepraktik. Sker ophævelsen efter prøvetiden, skal du kontakte din fagforening.

Roskilde Tekniske Skole tilbyder AMU som fjernundervisning under coronakrisen

Roskilde Tekniske Skole tilbyder AMU som fjernundervisning under coronakrisen

For at tilgodese danske virksomheder under coronakrisen tilbyder skolen nu AMU-kurser som fjernundervisning.

Inspiration klar til Roskilde Dyrskue

Inspiration klar til Roskilde Dyrskue

Frøposerne studeres nøje, før arbejdet med at så går i gang. Følg en klasse gartnerelever fra Roskilde Tekniske Skole, mens de er ved at gøre fede plantekasser klar til Roskilde Dyrskue.

Masser af læring - corona til trods

Masser af læring - corona til trods

Selv om skolen er lukket, bliver eleverne stadig undervist på Roskilde Tekniske Skole.

Ny partnerskabsaftale skal sikre flere faglærte unge

Ny partnerskabsaftale skal sikre flere faglærte unge

Masser af jobs venter de unge, der vil rette deres interesse mod erhvervsuddannelserne, lover parterne bag en ny aftale, der skal sikre flere faglærte unge.

Roskilde Festival 2020: Multifunktionelt siddemøbel til Roskilde Festival

Roskilde Festival 2020: Multifunktionelt siddemøbel til Roskilde Festival

Kan man lave en skraldespand om til en stol - og omvendt? Det kan man sagtens, hvis man har den gode idé og hænderne skruet rigtigt på. Det har Theis, Lars og David bevist.

Fra klassekammerater til kammerater

Fra klassekammerater til kammerater

6 elever fra data- og kommunikationsuddannelsen har været i Barcelona på Institut Marianao i et Erasmus+ ophold. - Fantastisk oplevelse, fortæller eleverne..

Roskilde Festival 2020: Potter til Roskilde Festival

Roskilde Festival 2020: Potter til Roskilde Festival

Det er vådt og blæsende udenfor, men i væksthuset på Roskilde Tekniske Skoles grønne afdeling er der fuld gang i opvarmningen til årets Roskilde Festival.

Nye håndværkeruddannelser blev indviet

Nye håndværkeruddannelser blev indviet

Greves borgmester Pernille Beckmann indviede lørdag den 25. januar to nye erhvervsuddannelser: Bygningsmaler og træfagenes byggeuddannelse på den nye uddannelsessatellit i Greve.

Åbent hus og indvielse af nye uddannelser i Greve

Åbent hus og indvielse af nye uddannelser i Greve

På lørdag 25. januar indvier Greves borgmester to nye erhvervsuddannelser. Efterfølgende inviterer EUC Sjælland, Køge Handelsskole og Roskilde Tekniske Skole til åbent hus, hvor unge og forældre kan lære mere om uddannelsesmulighederne.

To gange guld til Roskilde

To gange guld til Roskilde

Det blev til to DM-vindere, en arbejdsmiljøpris og titlen som vinder af Øresundsmesterskaberne til DM i Skills 2020.

Derfor DM!

Derfor DM!

Til endnu en god dag på DM i Skills 2020 var flere tidligere DM-vindere fra Roskilde Tekniske Skole til stede, fx blomsterdekoratør Mia Neergaard Andreasen og bygningssnedker Justian Raahauge.

Dagen for Skills Stafet

Dagen for Skills Stafet

Fem vinderhold dystede ved landsfinalen i Skills Stafet ved DM i Skills. Absalons Skole 8.C gik videre til semifinalen.

Super start på DM i Skills

Super start på DM i Skills

Der var sommerfugle i maven på Roskilde Tekniske Skoles konkurrencedeltagere, inden åbningsceremonien til årets DM i Skills. Efter Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil havde sat mesterskabet i gang fra scenen i Bella Center Copenhagen, kunne eleverne så komme i gang.

Udvidet partnerskabsaftale på det grønne område

Udvidet partnerskabsaftale på det grønne område

Partnerskabsaftale mellem Herlev Kommune, Danske Anlægsgartnere og Roskilde Tekniske Skole er fornyet og udvidet med anlægsgartnervirksomheden OKNygaard.

Roskilde går efter mere guld

Roskilde går efter mere guld

Konkurrencedeltagere, demonstrationsfag og folkeskoler: Når DM i Skills 2020 sættes i gang, er Roskilde Tekniske Skole flot repræsenteret.

Nye håndværksuddannelser på vej til Greve

Nye håndværksuddannelser på vej til Greve

Elsker du duften af træ eller synet af en nymalet hus? Fra januar er det nu muligt at tage en uddannelse som tømrer og bygningsmaler i Greve. Det er EUC Sjælland og Roskilde Tekniske Skole, der har indgået et samarbejde om at etablere uddannelserne.

DM i Skills 2020: Mød Alexander og Kamilla, anlægsgartnere

DM i Skills 2020: Mød Alexander og Kamilla, anlægsgartnere

Roskilde Tekniske Skole stiller med et stærkt hold, når DM i Skills 2020 den 16.-18. januar afholdes i Bella Center Copenhagen.

DM i Skills 2020: Mød Tobias, bygningssnedker

DM i Skills 2020: Mød Tobias, bygningssnedker

Roskilde Tekniske Skole stiller med et stærkt hold, når DM i Skills 2020 den 16.-18. januar afholdes i Bella Center Copenhagen.

DM i Skills 2020: Mød Matias, industritekniker

DM i Skills 2020: Mød Matias, industritekniker

Roskilde Tekniske Skole stiller med et stærkt hold, når DM i Skills 2020 den 16.-18. januar afholdes i Bella Center Copenhagen.

DM i Skills 2020: Mød Lucas, vvs-energispecialist

DM i Skills 2020: Mød Lucas, vvs-energispecialist

Roskilde Tekniske Skole stiller med et stærkt hold, når DM i Skills 2020 den 16.-18. januar afholdes i Bella Center Copenhagen.

DM i Skills 2020: Mød Thomas, industritekniker

DM i Skills 2020: Mød Thomas, industritekniker

Roskilde Tekniske Skole stiller med et stærkt hold, når DM i Skills 2020 den 16.-18. januar afholdes i Bella Center Copenhagen.

Roskilde Festival 2020: Forskønnelse af indgang Øst til Roskilde Festival samt Vor Frue

Roskilde Festival 2020: Forskønnelse af indgang Øst til Roskilde Festival samt Vor Frue

Stærkt lokalt samarbejde gav anlægsgartnerelever fra Roskilde Tekniske Skole sved på panden i en kold tid. Den 3. december blev hjørnet af Vor Frue Hovedgade og Poppelgårdsvej forskønnet med træer.

- De bedste lærlinge jeg har oplevet

- De bedste lærlinge jeg har oplevet

Magnus Lavlund Bilyk har afsluttet de sidste eksaminer og lærlingeperioden. Han kan glæde sig over studenterhuen på hovedet og svendebrevet i hånden, for han har taget uddannelsen eux-elektriker. At han valgte eux, er både han og hans praktikplads glade for.

Roskilde Festival 2020: - Vi vil have mere samarbejde med jer

Roskilde Festival 2020: - Vi vil have mere samarbejde med jer

Sådan sagde Hans Christian Nielsen, divisionschef på Roskilde Festival, til lærere og ledere fra Roskilde Tekniske Skole som indledning på en fælles workshop.

DM i Skills 2020: Mød Amalie, blomsterdekoratør

DM i Skills 2020: Mød Amalie, blomsterdekoratør

Roskilde Tekniske Skole stiller med et stærkt hold, når DM i Skills 2020 den 16.-18. januar afholdes i Bella Center Copenhagen.

Afslutning af KA2-Erasmus projekt på Landbrugsskolen Sjælland

Afslutning af KA2-Erasmus projekt på Landbrugsskolen Sjælland

2019 var et specielt år på Landbrugsskolen Sjælland, da vi kunne byde velkommen til vores spanske partnere fra EFA EL SOTO og vores tjekkiske partnere fra Střední škola Libverda Děčín.

DM i Skills 2020: Mød Jeppe, eux-bygningssnedker

DM i Skills 2020: Mød Jeppe, eux-bygningssnedker

Roskilde Tekniske Skole stiller med et stærkt hold, når DM i Skills 2020 den 16.-18. januar afholdes i Bella Center Copenhagen.

DM i Skills 2020: Mød Kiba, blomsterdekoratør

DM i Skills 2020: Mød Kiba, blomsterdekoratør

Roskilde Tekniske Skole stiller med et stærkt hold, når DM i Skills 2020 den 16.-18. januar afholdes i Bella Center Copenhagen.

Flere fede idéer til Hal 12

Flere fede idéer til Hal 12

Roskilde Tekniske Skole fortsætter det gode samarbejde med skatepark Hal 12 på Musicon, nu med et projekt om bedre belysning i hallen.

'Værdifulde fællesskaber' på HTX Roskilde

'Værdifulde fællesskaber' på HTX Roskilde

300 elever fra 6. årgang i Lejre Kommune fremlagde deres idéer til, hvad værdifulde fællesskaber er og kan bruges til i dag i en innovativ proces.

Lokalt samarbejde styrker undervisningen

Lokalt samarbejde styrker undervisningen

Roskilde Tekniske Skole samarbejder med skatepark Hal 12 på Musicon om idéer til forbedringer af hallen.

Eux-siddemøbler i Latinerhaven

Eux-siddemøbler i Latinerhaven

De 13 siddemøbler, som eux-elever fra Roskilde Tekniske Skole har designet og bygget, er nu indviet i Latinerhaven.

Flotte, funktionelle og bæredygtige siddemøbler

Flotte, funktionelle og bæredygtige siddemøbler

Eux-elever på grundforløb 1 på Roskilde Tekniske Skole har over to uger været i gang med en bygge- og designproces. Opgaven bestod i at lave bæredygtige siddemøbler til Latinerhaven i Roskilde by og Musicon-bydelen.

Genbrug er god brug

Genbrug er god brug

Roskilde Tekniske Skole er ved at udbygge med nye værksteder til eux- og htx-elever på Musicon. Det foregår på skolens afdeling på adressen Pulsen 8.

Frederik har fået ML-prisen 2019

Frederik har fået ML-prisen 2019

Metalindustriens Lærlingepris uddeles hvert år til talenter indenfor 25 forskellige uddannelser. I år har en elev fra industriteknikeruddannelsen fra Roskilde Tekniske Skole modtaget prisen.

Aktiv Verdensarvsdag: Fra gammelt til nyt

Aktiv Verdensarvsdag: Fra gammelt til nyt

Elever fra Roskilde Tekniske Skoles uddannelser trak tråde fra gammelt til nyt byggeri, da der i dag var Verdensarvdag på Stændertorvet i Roskilde.

Maskinsnedkere programmerer robotter

Maskinsnedkere programmerer robotter

Elever fra maskinsnedkeruddannelsen har afprøvet nogle af robotterne på Roskilde Tekniske Skoles kommende Robotcenter.

Skills Stafet, dag 5: Sikke en fest!

Skills Stafet, dag 5: Sikke en fest!

I dag var den sidste Skills Stafet i Roskilde, men sikke en fest!

Dygtige dyrepassere belønnet med legat

Dygtige dyrepassere belønnet med legat

Der var de helt store smil på læberne, da Brogaardens Trivselslegat på 10.000 kr. blev overrakt til de tre dyrepassere Ida Jaedicke Olsen, Cecilie Atzen og Sia Maria D. Holmberg fra Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde.

Skills Stafet, dag 4: Masser af flotte tider

Skills Stafet, dag 4: Masser af flotte tider

Dagens Skills Stafet bød på en stribe flotte præstationer, da de 16 opgaver blev løst.

Skills Stafet, dag 3: Fuld fart over feltet

Skills Stafet, dag 3: Fuld fart over feltet

Skills hold nr. 1 fra Margretheskolen 8.B rockede huset i dag.

Skills Stafet, dag 2: Smil på læben - og indsigt i erhvervsuddannelser og htx

Skills Stafet, dag 2: Smil på læben - og indsigt i erhvervsuddannelser og htx

Sådan gik dag nr. 2 på Skills Stafetten.

Skills Stafet, dag 1: Sol fra en skyfri himmel, og humøret i top

Skills Stafet, dag 1: Sol fra en skyfri himmel, og humøret i top

Solen har skinnet fra en skyfri himmel hele dagen, og humøret har været i top på den første dag af fem med Skills Stafet.

Sammenhold og nye venskaber på introturen

Sammenhold og nye venskaber på introturen

I august er mange af vores nye grundforløbselever afsted på introture i Vrangeskov, hvor de overnatter i telt og lærer hinanden og lærerne at kende.

Landbrugsskoler vil have samfundsaccepten tilbage

Landbrugsskoler vil have samfundsaccepten tilbage

Svage relationer til det omgivende samfund spænder ben for landbrugsskolernes muligheder for rekruttering af nye elever. Derfor melder landbrugsskolerne sig nu ind i kampen om at samle land og by.

Ny rektor på HTX Roskilde

Ny rektor på HTX Roskilde

Sune de Montgomery Nørgård er 1. august tiltrådt som rektor på HTX Roskilde.

Steffen klar til WorldSkills 2019

Steffen klar til WorldSkills 2019

Inden længe sætter Steffen sig ind i flyet med retning mod WorldSkills i Kazan, Rusland sammen med resten af det danske Skills-landshold.

Roskilde Tekniske Skole udvider ved Musicon

Roskilde Tekniske Skole udvider ved Musicon

Nye værkstedsfaciliteter åbnes til august 2020 i byggeri ud mod Holbæk-motorvejen.

KICK 2019 sparket i gang

KICK 2019 sparket i gang

Projekt KICK på Roskilde Tekniske Skole handler om at få mere bevægelse i undervisningen. Lokale idrætsforeninger introducerer aktiviteter til eleverne.

Drømmen kickstartet til Formel 1

Drømmen kickstartet til Formel 1

Da Sara Brabrand Karlsgaard var til Formel 1 i Monaco, startede drømmen om at arbejde med de hurtige biler i verdens største bilrace.

Roskilde Festival 2019: Skraldering gør festivalens frivillige glade

Roskilde Festival 2019: Skraldering gør festivalens frivillige glade

Skraldering, som sættes på bord-/bænkesæt, blev udviklet som prototype til Roskilde Festival 2018 og produceret af Roskilde Tekniske Skoles elever på smedeuddannelsen.

Roskilde Festival 2019: Elektrikere tog strømmen på Bob Dylan og Cardi B

Roskilde Festival 2019: Elektrikere tog strømmen på Bob Dylan og Cardi B

Undervisere fra Roskilde Tekniske Skoles elektrikerafdeling måler strømforbruget på scenerne under Roskilde Festival. Onsdag aften målte de fx strømforbruget under koncerterne med Bob Dylan og Cardi B på Orange Scene.

Roskilde Festival 2019: Roskilde Tekniske Skole har møbler i Central Park

Roskilde Festival 2019: Roskilde Tekniske Skole har møbler i Central Park

Når man nyder det nye rekreative område Central Park på Roskilde Festival, er en del af siddemøblerne prototyper, som er lavet af elever på tømreruddannelsens grundforløb. Der er tænkt i bæredygtighed – og så er møblerne med til at forebygge en særlig duft.

Roskilde Festival 2019: Blomster til Mø og The Cure

Roskilde Festival 2019: Blomster til Mø og The Cure

Et af årets festivalprojekter på Roskilde Tekniske Skole er udsmykningen af Artist Village og kunstnerområderne bag Orange Scene.

Eux'ernes første studentertur

Eux'ernes første studentertur

I lørdags var der dimissionsfest på HTX Roskilde. Her blev studenterne fejret med deltagelse af familier, taler fra vicerektor samt eksamenspapirer. For første gang var Roskilde Tekniske Skoles erhvervsfaglige studenter – eux-eleverne – også med.

Roskilde Festival 2019: Elektriker-elever tester strøm til Roskilde Festival

Roskilde Festival 2019: Elektriker-elever tester strøm til Roskilde Festival

Dygtige elektrikerelever fra Roskilde Tekniske Skole tester de store elektriske installationer på Roskilde Festival.

Niklas: - Jeg har villet være dyrepasser, siden jeg gik i 2. klasse

Niklas: - Jeg har villet være dyrepasser, siden jeg gik i 2. klasse

I dag blev Niklas Gundel Sandberg Pedersen færdig med sin uddannelse. Han er den første på Sjælland, som er eux-dyrepasser med zoo som speciale, og afsluttede med et 7-tal.

Gode år på HTX Roskilde

Gode år på HTX Roskilde

Wail Osama Elzubier Eltayeb er årets første student fra HTX Roskilde den 24. juni og sluttede studentereksamen med den flotte karakter 10.

Peter fik Byggeriets Faglærerpris

Peter fik Byggeriets Faglærerpris

”En uovertruffen pædagog, der er stolt af sit fag og brænder for at give det videre til de unge”. Sådan lyder beskrivelsen af snedkerlærer Peter Johnny Hansen fra Roskilde Tekniske Skole. Derfor har han fået tildelt Byggeriets Faglærerpris.

Roskilde Festival 2019: -	Fedt at bygge på Roskilde Festival

Roskilde Festival 2019: - Fedt at bygge på Roskilde Festival

Et hold elever og undervisere fra Roskilde Tekniske Skole er ved at bygge tre restauranter, som skal bruges backstage under Roskilde Festival.

Greenkeeper: - Er du vild med natur, er det den rigtige uddannelse

Greenkeeper: - Er du vild med natur, er det den rigtige uddannelse

Seks greenkeepere og en groundsman har netop fået svendebrev fra Roskilde Tekniske Skoles grønne afdeling Vilvorde.

Roskilde Festival 2019: Bæredygtigt samarbejde med Roskilde Festival

Roskilde Festival 2019: Bæredygtigt samarbejde med Roskilde Festival

- Byg et multifunktionelt og bæredygtigt siddemøbel, der kan bruges til Roskilde Festival. Sådan lød en opgave til en klasse tømrerelever på grundforløb 2.

Nybagte svende, medaljer og rejselegat

Nybagte svende, medaljer og rejselegat

Fredag d. 24. maj var der translokation for 38 nybagte svende på uddannelsen til anlægsgartner på Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde. 18 elever med speciale i anlægsteknik og 20 elever med speciale i plejeteknik blev hyldet af mestre, venner, kæreste og familie.

Formænd med friske værktøjer

Formænd med friske værktøjer

Seks formænd fra DEKO deltog i en AMU-kursusrække tilrettelagt i et samarbejde mellem virksomheden og Roskilde Tekniske Skole.

Christian fik Håndværkerforeningen København’s sølvmedalje

Christian fik Håndværkerforeningen København’s sølvmedalje

Tirsdag den 14. maj blev Christian Manfred Wolf fejret på Københavns Rådhus sammen med en række andre talentfulde svende. Han fik Håndværkerforeningen København’s sølvmedalje og kunne lade sig hylde af blandt andre Hendes Majestæt Dronningen og Frank Jensen, Overborgmester i København.

Til tops med HTX Roskilde

Til tops med HTX Roskilde

Forårets komme er lig med ballonopsendelse hos 1.g’erne på HTX Roskilde. Men det er ikke nemt at producere en ballon og få den til at flyve.

Medaljeregn over Roskilde

Medaljeregn over Roskilde

I tre ud af seks konkurrencer vandt Roskilde Tekniske Skoles elever til DM i Skills – danmarksmesterskabet for unge på erhvervsskolerne. 17-årigt snedkertalent fik en arbejdsmiljøpris.

Dagen før afgørelsen - og finale i Skills Stafet

Dagen før afgørelsen - og finale i Skills Stafet

Fredagen bød - udover konkurrencerne - på finale i Skills Stafet for landets 8. klasser.

Gang i Skills

Gang i Skills

Så er DM i Skills 2019 i gang, og konkurrencedeltagerne er godt fra start.

10 elever er klar til DM i Skills 2019

10 elever er klar til DM i Skills 2019

Hakkejern udskiftes med robot

Hakkejern udskiftes med robot

Robotter bliver mere og mere almindelige i landbruget. Landbrugsskolen Sjælland, Roskilde har netop købt en solcelledrevet robot, som via gps sår frø og renser marken for ukrudt.

DM i Skills 2019: Mød Emma, blomsterdekoratør

DM i Skills 2019: Mød Emma, blomsterdekoratør

Politisk dyst på Roskilde Tekniske Skole

Politisk dyst på Roskilde Tekniske Skole

Folketingskandidaterne Morten Dahlin (V), Kaare Dybvad (A), Zenia Stampe (B) samt Merete Dea Larsen (O) krydsede klinger foran 250 elever på Roskilde Tekniske Skole.

DM i Skills 2019: Mød Steffen, eux-bygningssnedker

DM i Skills 2019: Mød Steffen, eux-bygningssnedker

Sanne leverede årets DEP-opgave

Sanne leverede årets DEP-opgave

”Det er meget overvældende, og jeg er meget stolt”, fortalte Sanne Dollerup Larsen, da hun fik 1. pladsen for årets DEP-opgave på Diplomuddannelsen i Erhvervspædagogik.

Roskilde Festival 2019: Karoline gør klar til Silvana Imam og Bob Dylan

Roskilde Festival 2019: Karoline gør klar til Silvana Imam og Bob Dylan

Allerede nu pottes der planter på livet løs, så de er klar til Roskilde Festival 2019.

Sandra er første hestemanager fra Vilvorde

Sandra er første hestemanager fra Vilvorde

Sandra Louise Hansen er den første elev, der er uddannet hestemanager fra Roskilde Tekniske Skole.

DM i Skills 2019: Mød Jesper, mediegrafiker

DM i Skills 2019: Mød Jesper, mediegrafiker

DM i Skills 2019: Mød Mia, blomsterdekoratør

DM i Skills 2019: Mød Mia, blomsterdekoratør

DM i Skills 2019: Mød Oliver, personvognsmekaniker

DM i Skills 2019: Mød Oliver, personvognsmekaniker

DM i Skills 2019: Mød Tobias, bygningssnedker

DM i Skills 2019: Mød Tobias, bygningssnedker

DM i Skills 2019: Mød Bianca, blomsterdekoratør

DM i Skills 2019: Mød Bianca, blomsterdekoratør

DM i Skills 2019: Mød Mike, klejnsmed

DM i Skills 2019: Mød Mike, klejnsmed

Udviklingsarbejde helt tæt på

Udviklingsarbejde helt tæt på

En gruppe ansatte og elever fra Landbrugsskolen Sjælland (Høng) og Høng Gymnasium & HF har i oktober været på studietur i Malawi for at se, hvordan udviklingsarbejde fungerer i praksis.

30 nybagte svende fra vvs-energiuddannelsen

30 nybagte svende fra vvs-energiuddannelsen

De første eux-vvs-energispecialister og de første ventilationsteknikere fra skolen var blandt de 30 nybagte svende.

Simon har valgt eux-industritekniker

Simon har valgt eux-industritekniker

Simon er 17 år og læser eux-industritekniker på Roskilde Tekniske Skole.

Co2-reduktion med en bedre bundlinje

Co2-reduktion med en bedre bundlinje

Elever fra Landbrugsskolen Sjælland og elever fra KEA - Københavns Erhvervsakademi har lært meget af hinanden i et utraditionelt projekt om energiforbrug i svineproduktionen.

Anlægsgartnerelever med rørlæggercertifikat

Anlægsgartnerelever med rørlæggercertifikat

Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde, tilbyder nu anlægsgartnerelever at tage rørlæggeruddannelsen i forlængelse af erhvervsuddannelsen. Det første hold har netop afsluttet den praktiske prøve.

Dyrehandler som speciale er tilbage

Dyrehandler som speciale er tilbage

På Roskilde Tekniske Skoles grønne afdeling Vilvorde har seks dyrepassere med dyrehandel som speciale netop afsluttet deres uddannelse. Specialet er efter 10 år i dvale igen en mulighed for eleverne på uddannelsen.

Emil uddanner sig i Tivoli og Norge

Emil uddanner sig i Tivoli og Norge

Der venter spændende oplevelser i udlandet, hvis du vælger en uddannelse inden for det grønne område. Det ved Emil Nøjgaard Petersen, som uddanner sig til anlægsgartner på Roskilde Tekniske Skole.

Emma: - Årets Læreplads må være Konmas ApS

Emma: - Årets Læreplads må være Konmas ApS

Emma Sildorff Loop fra Smørum uddanner sig til industritekniker på Roskilde Tekniske Skole. Hun er så glad for at være i praktik hos Konmas ApS at hun foreslog virksomheden til at være årets bedste læreplads på skolen.

Edison-konkurrence for 6. klasse

Edison-konkurrence for 6. klasse

Onsdag slog Roskilde Tekniske Skole dørene op for 300 elever fra 6. klasser i Lejre Kommune i forbindelse med den landsdækkende Edison-konkurrence.

Genial hverdag

Genial hverdag

Da en gruppe elever for nylig lavede det bedste forslag til design af en skraldespand, blev det kaldt genialt af dem, som skal bruge det i hverdagen. Med en erhvervsuddannelse kan du både skabe geniale løsninger og få en glad hverdag med masser af muligheder og udfordringer.

Rift om elever

Rift om elever

Eleverne på uddannelsen til industritekniker får praktikplads, og branchen begynder at se fordelene ved at have elever, der tager uddannelsen med eux.

Geniale skraldespande

Geniale skraldespande

Eux-elever på grundforløb 1 fik en opgave af Roskilde Kommune: producér flotte skraldespande til Lysfest i Roskilde 2018. Eleverne har arbejdet i grupper med at komme med det bedste bud på fremtidens skraldespand.

Medallion for Excellence til bygningssnedker ved EM

Medallion for Excellence til bygningssnedker ved EM

Det blev til en flot Medallion for Excellence til Justian Raahauge for hans resultat i bygningssnedkerkonkurrencen ved EuroSkills 2018. Medaillon for Excellence gives til de konkurrencedeltagere, der opnår mere end 700 af 800 mulige point.

Jonas fik ML-Prisen 2018

Jonas fik ML-Prisen 2018

Hvert år hylder metalindustrien 25 af sine største talenter, når de uddeler ML-prisen til talentfulde, nyuddannede svende. En af dette års vindere er Jonas Khawam Koch, nyuddannet personvognsmekaniker fra Roskilde Tekniske Skole og Tåstrup Motor Center/Volkswagen Taastrup.

Skills Stafet, dag 5: Masser af grin, opgaver og indsigt i erhvervsuddannelserne

Skills Stafet, dag 5: Masser af grin, opgaver og indsigt i erhvervsuddannelserne

5 dejlige dage med masser af grin, opgaver og indsigt i erhvervsuddannelserne er forbi, og sidste vinder af Skills Stafet 2018 er kåret.

Skills Stafet, dag 4: Tjek på opgaverne ✓

Skills Stafet, dag 4: Tjek på opgaverne ✓

Der er: ✓ lys i bilerne  ✓ plantet hornvioler  ✓ bygget bro af mursten… og mange andre sjove opgaver. Skills Stafet giver eleverne fra 8. klasser i Roskilde og omegn et indblik i erhvervsuddannelser og htx.

Skills Stafet, dag 3: Gang i den på alle poster

Skills Stafet, dag 3: Gang i den på alle poster

Vi kan afsløre, at 8. klasserne fra Roskilde og omegn har masser af Skills! Der blev nemlig sat mange rekorder til Skills Stafetten i dag.

Skills Stafet, dag 2: Højt humør til stafettens 2. dag

Skills Stafet, dag 2: Højt humør til stafettens 2. dag

I dag har vi haft +350 fantastiske elever fra 8. klasser. Og det var fedt!

Skills Stafet, dag 1: Stafetten blev skudt i gang med et brag

Skills Stafet, dag 1: Stafetten blev skudt i gang med et brag

Mere end 250 elever fra 8. klasser i Roskilde og omegn har fået sig en på opleveren i dag.

50 nye elevambassadører klar

50 nye elevambassadører klar

Vores elevambassadører er med, når vi tager på fx uddannelsesmesser for at fortælle om skolens uddannelser og muligheder - de kan nemlig bedst forklare, hvordan det er at være elev på skolen.

- Det er en rigtig fed opgave

- Det er en rigtig fed opgave

På skolens afdeling på Pulsen 2 er der rejst flere store sejl foran kantinen. Under sejlene skal der være en 320 kvadratmeter stenbelægning, og det har et hold elever fra anlægsgartneruddannelsen fået lov til at lægge.

Mange veje til drømmestudiet

Mange veje til drømmestudiet

Nicoline Fagerheim Lajer er 15 år, bor i Roskilde og tager 9. klasse på efterskole. Hun drømmer om at blive arkitekt og har fundet ud af, at der er mange veje til drømmestudiet.

De unge, de unge voksne og de voksne

De unge, de unge voksne og de voksne

Direktør Jesper Østrup om fastholdelse af eleverne på erhvervsuddannelser og øget gennemførelse.

En introtur over al forventning

En introtur over al forventning

Over 200 1. g’ere fra HTX Roskilde er netop kommet hjem fra introtur med overnatning i Næsbycentret ved Glumsø. Turen tilrettelægges med masser af aktiviteter, som skal sikre, at eleverne får et stærkt socialt bånd, når de løser udfordrende opgaver sammen.

Med eux-elever på introtur

Med eux-elever på introtur

Elever, der starter på grundforløb 1, indgår i et planlagt forløb, så vi sikrer, at alle kommer godt fra start. Som en del af dette forløb, tager elever og undervisere på introtur med overnatning i Vrangeskov. Se hvordan det gik, da alle eux-elever var afsted.

God start på uddannelsen

God start på uddannelsen

6. og 8. august startede alle elever på grundforløbet på skolens mange adresser, men hvordan er det egentlig at starte på Roskilde Tekniske Skole? Vi har spurgt nogle af eleverne.

KICK start 2018

KICK start 2018

Elever på grundforløb 1 på Roskilde Tekniske Skole kan igen i år nyde at være en del af KICK - bevægelse på erhvervsskolerne. Det blev skudt i gang fredags den 10. august ved et stort arrangement, hvor de deltagende klasser mødtes.

Mange praktikpladser til elever

Mange praktikpladser til elever

På flere uddannelser får elever på Roskilde Tekniske Skole hurtigt uddannelsesaftaler med virksomheder. 

Endnu en rekord i uddannelsesaftaler

Endnu en rekord i uddannelsesaftaler

Alle murer- og tømrerelever på Roskilde Tekniske Skole har praktikpladser, men sådan er det ikke i alle dele af Danmark. En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri afslører store forskelle fra skole til skole. 
Freja fikser den skæve dør

Freja fikser den skæve dør

Gør som Freja, der snart er færdig om bygningssnedker og vil levere et god håndværk og gode løsninger til sine kunder.

Roskilde Festival 2018: Projekter klar til genbrug

Roskilde Festival 2018: Projekter klar til genbrug

Årets elevprojekter på Roskilde Festival klarede sig hele vejen gennem festivalen og selv blomsterne er klar til at blive genbrugt.

Roskilde Festival 2018: Grøn kommandostation på Roskilde Tekniske Skole

Roskilde Festival 2018: Grøn kommandostation på Roskilde Tekniske Skole

Op med 100 hjemmeværnsfolk hjælper Midt- og Vestsjællands Politi med at afvikle trafikken rundt om og på Danmarks største festival.

Roskilde Festival 2018: Festivalklar

Roskilde Festival 2018: Festivalklar

Alt er klar til årets Roskilde Festival

Roskilde Festival 2018: Artist Village på #RF18 bliver flot

Roskilde Festival 2018: Artist Village på #RF18 bliver flot

Lige nu er gartnerelever i gang med at pynte Artist Village på årets Roskilde Festival

Roskilde Festival 2018: Spænding på Roskilde Festival

Roskilde Festival 2018: Spænding på Roskilde Festival

Ni elever fra Roskilde Tekniske Skole er som en del af deres uddannelse til elektriker i fuld gang med at teste el-tavler på årets festival.

Roskilde Festival 2018: Rødt, gult og grønt - klar til festival

Roskilde Festival 2018: Rødt, gult og grønt - klar til festival

Gartnerelever på Roskilde Tekniske Skole er i gang med at klargøre farvestrålende planter og blomster, som skal gøre Artist Village på årets festival smuk og velduftende.

Roskilde Festival 2018: Prototype til Roskilde Festival

Roskilde Festival 2018: Prototype til Roskilde Festival

Elever fra Roskilde Tekniske Skole tegner og producerer et bord-bænkesæt, der skal bruges på årets Roskilde Festival.

Årets første htx-studenter

Årets første htx-studenter

De to første studenter fra HTX Roskilde blev færdige mandag den 25. juni. Tillykke til William Peter Hanger og Gustav Pfeiffer Hoff-Møller.

Dyrepasserelever vinder legat

Dyrepasserelever vinder legat

Brogaardens Trivselslegat uddeles til elever på landets dyrepasseruddannelser. I år er det første gang legatet uddeles, og det tilfalder tre elever fra Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde.

Roskilde Festival 2018: Rent bord på Roskilde Festival

Roskilde Festival 2018: Rent bord på Roskilde Festival

Frederik og Emil har produceret skraldeposeholdere, der skal monteres på borde til Roskilde Festival

Mere liv på Hestetorvet

Mere liv på Hestetorvet

Gartnerelever deltager i forskønnelsesprojekt på Hestetorvet sammen med byens borgere.

Nye anlægsgartnersvende

Nye anlægsgartnersvende

Martin, Olivia og 46 andre anlægsgartnerelever fik 1. juni deres svendebrev og blev fejret af venner, kærester, familie og kollegaer.

Roskilde Festival 2018: De laver planter til Mars

Roskilde Festival 2018: De laver planter til Mars

På Roskilde Tekniske Skole er forarbejdet til årets Roskilde Festival godt i gang.

COCONF en stor succes

COCONF en stor succes

HTX Roskilde lagde bygninger til, da der var COCONF18 i Roskilde den 17. maj. På dagen var der spændende oplæg om teknologier og løsninger, som skal løse nogle af de store samfundsmæssige udfordringer i forhold til fx klimarenovering og byggeri i fremtiden.

KICK er sjovt

KICK er sjovt

Vi har taget temperaturen hos dem, der har været med i første forløb af KICK - bevægelse på erhvervsskolen.

Strøm løfter Roskilde

Strøm løfter Roskilde

Roskilde Tekniske Skole fik overdraget en ny Kramer El-læsser 5055E af Jørgen Olsen og Simon N. Nielsen fra Erenfred Pedersen A/S en frostklar februardag.

Tre i træk til Roskilde

Tre i træk til Roskilde

Flot resultat for Roskilde Tekniske Skole ved DM i Skills for unge håndværkere. For tredje gang i træk vandt skolen bygningssnedkernes konkurrence, og der var tæt løb i flere konkurrencer, hvor alle gjorde god figur.

Stærkt hold til DM i Skills

Stærkt hold til DM i Skills

Hvert år mødes talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne til DM i Skills. Ni dygtige og forventningsfulde elever fra fire uddannelser skal i konkurrence for Roskilde Tekniske Skole.

DM i Skills 2018: Mød Nikoline, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Nikoline, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Christian, bygningssnedker

DM i Skills 2018: Mød Christian, bygningssnedker

DM i Skills 2018: Mød Camilla, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Camilla, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Asmus, bygningssnedker

DM i Skills 2018: Mød Asmus, bygningssnedker

Muligheder, færdigheder og oplevelser

Muligheder, færdigheder og oplevelser

Snart skal der vælges ungdomsuddannelse – og de voksnes spørgsmål trænger sig på. Valg af ungdomsuddannelse er blot det første i en lang række valg, som fører mod voksenlivet.

DM i Skills 2018: Mød Justian, snedker

DM i Skills 2018: Mød Justian, snedker

DM i Skills 2018: Mød Julie, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Julie, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Tobias, vvs-energispeialist

DM i Skills 2018: Mød Tobias, vvs-energispeialist

Første mekanikere med studenterhue

Første mekanikere med studenterhue

Roskilde Tekniske Skole har netop uddannet de tre første personvognsmekanikere, som har taget uddannelsen med eux, den erhvervsfaglige studentereksamen.

Grønnere drift og maskinpark

Grønnere drift og maskinpark

Roskilde Tekniske Skoles afdeling Vilvorde udskifter løbende maskinparken til mere miljørigtige maskiner og tænker grønt på bygningssiden

Rekord i uddannelsesaftaler

Rekord i uddannelsesaftaler

Roskilde Tekniske Skole oplever en stigning i uddannelsesaftaler. Det er der flere årsager til, forklarer Vibeke Pakkenberg, som er områdedirektør på skolen.

Flot pris til Simone

Flot pris til Simone

Simone har været i praktik i udlandet. Det har hun skrevet en historie om, som hun har vundet en pris for

Masterclass: Sådan når du dine mål

Masterclass: Sådan når du dine mål

Hvis du som elev på Roskilde Tekniske Skole udviser et særligt engagement og talent, har du mulighed for at tage din uddannelse på et talentspor. En del af talentarbejdet er Masterclass, som løber to gange hvert år.

Messe med mere

Messe med mere

Roskilde Tekniske Skole har netop afholdt uddannelsesmessen Fremtid med muligheder, og cirka 300 unge og forældre gæstede skolen.

Når verdensklasse er dagligdag

Når verdensklasse er dagligdag

Erhvervsskolerne byder på masser af muligheder. Du møder uddannelse i verdensklasse allerede på grundforløbet.

Medallion for Excellence til bygningssnedker Frederik Riber ved VM

Medallion for Excellence til bygningssnedker Frederik Riber ved VM

Med over 700 points for en super præstation ved VM for unge håndværkere, WorldSkills 2017, i Abu Dhabi, blev den 20-årige bygningssnedker Frederik Riber tildelt Medallion for Excellence.

Demokratiet er også et møbel

Demokratiet er også et møbel

En talerstol er en vigtig del af et demokrati, men kan den installeres med grønne planter på? Svaret på det spørgsmål er ”Ja”, hvis man spørger eux-elever på Roskilde Tekniske Skole. 

Snedkere ryddede bordet

Snedkere ryddede bordet

Hele tre bygningssnedkere fra Roskilde Tekniske Skole går videre til DM i Skills 2018. Det sjællandske regionsmesterskab for bygningssnedkere blev afholdt på Esnord Erhvervsskolen Nordsjælland.

Til VM med kampråb

Til VM med kampråb

Bygningssnedker Frederik Riber er netop taget afsted til WorldSkills – VM for unge håndværkere, som foregår i Abu Dhabi 15.-18. oktober.

Unge laver talerstole i demokratiets navn

Unge laver talerstole i demokratiets navn

Eux-eleverne fra Roskilde Tekniske Skole er glædeligt overraskede over, hvor nemt det er at komme i snak med deres lokalpolitikere. På fredag den 13. oktober kl. 11-12.30 vælger politikere vinderne af den bedste talerstol.

Nu går vejen til WorldSkills i Abu Dhabi

Nu går vejen til WorldSkills i Abu Dhabi

Om få dage rejser bygningssnedker Frederik Riber og de 14 andre danske deltagere til Abu Dhabi for at forsvare Danmark ved VM, WorldSkills. Med sig har han også sin mester og 15 kollegaer - og håbet om at få en medalje med hjem.

Roskilde Tekniske Skole med i Videnscenter

Roskilde Tekniske Skole med i Videnscenter

Roskilde Tekniske Skole indgår i etablering og drift af et helt nyetableret nationalt Videnscenter for håndværk - bæredygtighed, klimarenovering og byggeri.

Fornem pris til ungt talent

Fornem pris til ungt talent

Aske Peulicke Borggreen er uddannet personvognsmekaniker fra Roskilde Tekniske Skole og har fået Metalindustriens Lærlingepris.

Skills Stafet, dag 6: Tak til 1.800+ elever fra 8. klasser

Skills Stafet, dag 6: Tak til 1.800+ elever fra 8. klasser

Sidste dag på dette års Skills Stafet. Tak til de mere end 1800 søde, sjove og nysgerrige elever fra 8. klasser i Roskilde og omegn, som har været med de sidste seks dage.

Skills Stafet, dag 5: De fantastiske elever klarer den igen

Skills Stafet, dag 5: De fantastiske elever klarer den igen

Endnu en fantastisk dag med glade og veloplagte 8. klasse-elever fra Roskilde og omegn - og med en lærerkonkurrence, hvor eleverne måtte komme lærerne til hjælp! Se de sjove billeder.

Skills Stafet, dag 4: Det kører derudaf!

Skills Stafet, dag 4: Det kører derudaf!

Det kører på 4. dag på Skills Stafet! Både for elevguiden Louis - og for de 292 elever fra 8. klasser i Roskilde og omegn, der i dag konkurrerede på tid i konkurrencer inden for de 16 fag i dagens Skills Stafet. Louis er for øvrigt møbelsnedker og tidligere deltager i DM i Skills.

Skills Stafet, dag 3: Lærerne blev sat på prøve

Skills Stafet, dag 3: Lærerne blev sat på prøve

3. dag på Skills Stafetten gav lærerne sved på panden i lærerkonkurrencen, mens 220 søde 8. klasse-elever så til fra salen.

Skills Stafet, dag 2: Højt humør og masser af fart!

Skills Stafet, dag 2: Højt humør og masser af fart!

- på Skills Stafettens dag 2 på Roskilde Tekniske Skole, hvor 300 veloplagte 8. klasse-elever lagde vejen forbi til en dag med sjove konkurrencer og masser af teamwork.

Skills Stafet, dag 1: Så er stafetten skudt i gang!

Skills Stafet, dag 1: Så er stafetten skudt i gang!

Og så blev dette års Skills Stafet på Roskilde Tekniske Skole er skudt i gang! 

Elev fra HTX Roskilde på Danmarks cyberlandshold

Elev fra HTX Roskilde på Danmarks cyberlandshold

Tobias Løfgren fra HTX Roskilde skal repræsentere Danmark, sammen med andre it-talenter, ved Cybermesterskaberne i Malaga i uge 44.

Det grønne flag vajer over HTX Roskilde

Det grønne flag vajer over HTX Roskilde

Der var forventningsfulde taler, et stort, grønt flag og masser af økologiske æbler, da HTX Roskilde i går fik overrakt det grønne flag, en hædersbevisning fra Friluftsrådet.

 

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400
 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874